kostprijs balanventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

kostprijs balanventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-20
24/08/2007 - 15:28

Betreft de prijzen rond balansventilatie kan ik jullie het volgend meegeven.

Een gemiddelde woning kost ongeveer 3200€ aan materiaal met galva kanalen. Dit is wel arbeidsintensief voor de doe-het-zelver. Een variant daarop is een kanalensysteem Hybalansplus. Dit kot wel an materiaal 1000€ meer maar je kan zelfs als doe-hetzelver de installatie afregelen en er is geen kans meer om fouten te maken. Binnenkort meer op onze site. Is momenteel verkrijgbaarbij Electro-groothandel electro en al bij vele sanitair groothandels.
Dit wordt het systeem van de toekomst.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van fred-4
24/08/2007 - 15:56

Is dit in België toepasbaar? Op je technische tekeningen wordt er gebruikt gemaakt van de nederlandse betonvloeren, en deze zijn in België niet verkrijgbaar zonder meerprijs.

Een balanssysteem laten installeren door een doe-het-zelver, ok. Maar laten inregelen? Hoe ga je dat doen, moeten ze alle apparatuur aankopen? Of doe je het met de natte vinger?
Een balanssysteem inregelen is niet eenvoudig, zelf niet voor een vakman ( als je het goed doet).

Hoe makkelijk is dit systeem te reinigen?

Voor derest mooi systeem voor zelf de installatie te doen.

Zeg kan je dit buizensysteem niet beter in elk huis plaatsen voor de afvoer?

afbeelding van thijsvdp
26/08/2007 - 10:16

Kris,

Op zich een mooi systeem, maar praktisch? Zo'n systeem kan je toch moeilijk inbouwen in de huidige woningen. Je kan inderdaad de kanalen in de chape inwerken, maar het is vaak gewoon onmogelijk nog 2cm meer chape te plaatsen.

Mij lijkt het een interessant systeem voor de toekomst, maar volgens de huidige mannier van bouwen onmogelijk toepasbaar. Er wordt nog veel te weinig bij het uittekenen van een woning door de architekt rekening gehouden met de ventilatie. Hoe de ventilatie geplaatst zal worden wordt maar pas bekenen eens de woning is uitgetekend. Dit maakt het volgens mij meestal quasi onmogelijk om dit ventilatiesysteem nog in te bouwen. Of ben ik hier mis in? Je mag me altijd wat meer informatie bezorgen, want het concept zelf ziet er wel knap uit.

Mvg, Thijs

afbeelding van fred-4
27/08/2007 - 09:58

Thijs, ik ga volldig met je akkoord. De bouw is een zeer traditionele wereld. Het gebruik van de "speciale" beton profielen zal niet zo snel gebeuren. België is Nederland niet.
Ten tweede zullen architecten zich nooit bezig houden met ventilatie als ze het ontwerp aan het maken zijn. (Doen ze in NL ook niet).
Het goed functioneren van een ventilatie systeem, is 100% gerelateerd met het ontwerp. En architecten hebben geen kaas gegeten van airodynamica.

afbeelding van patrick m
02/12/2008 - 23:26

Iemand ervaring met dit hybalansplus ventilatiekanaalsysteem ?
De leidingen lijken mij aan de dunne kant (82 binnendiam)?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.