koperen warmtewisselaar in CV-ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

koperen warmtewisselaar in CV-ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nico dgt
25/01/2008 - 23:34

De meeste CV-ketels hebben een inox of Alu-silicium warmtewisselaar. De gaswandketels die voor mijn situatie het beste in aanmerking komen (atmosferisch en géén warmwaterverwarming te voorzien) hebben volgens de specs een koperen warmtewisselaar. Is dit nu dikke rommel of valt er toch nog iets voor te zeggen?

Nico

4 Reacties

Reacties

afbeelding van maarten 1
26/01/2008 - 00:11

nico DG , t merk ?
vaillant heeft prima plaat wisselaars, gaan langer mee dan de rest van de ketel.
lamellen blokken gaan ook lang mee , bestaan al zo lang er geisers zijn , dat is de warmte wisselaar boven de brander , en zijn meest ook van koper .
grt Maarten

afbeelding van nico dgt
26/01/2008 - 01:08

Vaillant (Atmotec) of Junkers (CeraclassExcellence). Eerste kan ook weerafhankelijk gestuurd worden maar moduleert minder dan Junkers en heeft daarentegen misschien ook nog steeds een waakvlam(?).

Nico

afbeelding van jean-3
26/01/2008 - 18:07

nico
waakvammen zijn antiek
denk dat vaillant al meer dan 15 jaar geen waakvlam meer heeft

afbeelding van nico dgt
26/01/2008 - 22:55

Het tegendeel zou me inderdaad hebben verbaast, maar het staat dan ook niet duidelijk aangegeven in de brochures die ik in handen heb gehad. Bedankt om te hiervan gerust te stellen.

Nico

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.