koken | Ecobouwers.be

U bent hier

koken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Hans Delannoye
10/06/2002 - 17:21

Dag allemaal

Ik zit met een vraagje.
Heeft er iemand een idee hoe de verschillende soorten kookfornuizen zich energetisch tot elkaar verhouden, nl gas, elektrisch met klassieke kookplaat, vitrokeramisch, halogeen of inductie, en heeft er iemand ervaring met recirculatiedampkappen met of zonder aktieve koolfilter ?

Groetjes

Hans.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van christophe-11
25/04/2006 - 09:39

Geachten,

Ik las zonet alle uw reacties aangaande de verwarring met koken op gas, inductie of vitro.
Zoals vermeld werd, is het koken met gas-onder-glas, de meest zuinigste manier om met gas om te gaan.
Alle voordelen van energie besparing, zoals het eenvoudiger reinigen (vitroplaat), minder gasbekkens (gas verbruik wordt gedeeld door twee), geen open vlam meer (minder of geen brandwonden), en zo kunnen we verder gaan.

Zoals reeds vermeld werd, was tot voor koort geen verdeling van het merk ORANIER in België, maar onlangs hebben wij een invoercontract afgesloten, en zal voor de toekomst de firma CB Dampkappen dit merk op de markt brengen.

U kan steeds een opzoeking doen op http://www.oranier.be.

Voor bijkomende vragen, kan u mij steeds aanschrijven.

Groeten,

Christophe
Hans Delannoye schreef:
> Dag allemaal
>
> Ik zit met een vraagje.
> Heeft er iemand een idee hoe de verschillende soorten kookfornuizen zich energetisch tot elkaar verhouden, nl gas, elektrisch met klassieke kookplaat, vitrokeramisch, halogeen of inductie, en heeft er iemand ervaring met recirculatiedampkappen met of zonder aktieve koolfilter ?
>
> Groetjes
>
> Hans.

afbeelding van jos-9
27/04/2006 - 09:42
Jos

Christophe,
de website www.oranier.be bestaat niet (wel www.oranier.com), en als je googlet op oranier met "ik doe een gok" kom je terecht op een website van de federale overheid met als titel 'verboden toestellen': uw promo-campagne staat dus nog niet helemaal op punt denk ik ;-)
Voor een gasonderglas-fornuis zal ik nog enige jaren mogen sparen, dus wat mij betreft is er geen haast bij...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.