Koelkasten | Ecobouwers.be

U bent hier

Koelkasten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

09/03/2012 - 14:46

Hoi,

Na het opmeten van het verbruik van een koelkast kwam ik tot de volgende conclussie:

Tijdens een koelcyclus zie je in het begin van de cyclus gedurende een korte periode(bv 1 minuut) een piek verbruik(+-150 W). Daarna zakt het verbruik terug en gaat de koelcyclus verder met een vermogen van +-125 W wat lichtjes daalt naarmate de koeling vordert.

Mijn vraag:

Wat is de oorzaak van deze piek in de koelcyclus? Heeft dit iets te maken met de eigenschappen van de condensor of de compressor?

Mvg,

EnergyRooky

5 Reacties

Reacties

09/03/2012 - 21:02

 Wat is voor jou een koelcyclus?  Als het begin  het aanslaan is  van de compressor   ook het begin is van een koelcyclus denk ik dat de startstroom die ook een piekstroom is verantwoordelijk is voor het groter verburik.

 

10/03/2012 - 08:26

Misschien koude olie in de compressor waardoor deze niet zo vlot loopt? Juist bij het inschakelen van de compressor is er ook nog geen druk verschil tussen verdamper en condensor, waardoor de motor juist heel weinig vermogen zou mogen opnemen?

eddy

14/03/2012 - 16:09

 Beste,

 

Uiteindelijk is het toch een motor die gestart word en dat kost net als bij je auto meer energie.

 

Mvg

16/03/2012 - 13:35

Ja, maar ik wil gewoon weten vanwaar de piek precies komt. Motoren hebben een pieklast tijdens het opstarten maar die wordt wel niet een minuut aangehouden.

16/03/2012 - 14:47

Beste

de inschakel piek duurt tot dat de motor op toeren is (en deze een tegen EMK kan maken)

Hoor je dat de motor traag op toeren komt?

eddy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.