klimaatconferentie | Ecobouwers.be

U bent hier

klimaatconferentie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

16/12/2009 - 12:23

Ik vraag me al een hele poos af hoe de CO2 uitstoot per land berekent wordt?
Idem voor de ecologische voetafdruk.
Als ik mijn ecologische voetafdruk bereken wordt er nooit regkening gehouden dat we bewust voor 2 kinderen kozen, intensief regenwater gebruiken, een eigen waterzuivering hebben, een PV installatie op het dak, een goed geisoleerde woning , dat schapen ons gras kort houden, niet de grasmachine etc.
Kortom ik betwijfel de gehanteerde waarden

4 Reacties

Reacties

17/12/2009 - 17:55

Dit is zo complex dat er heel wat aannames dienen te gebeuren.

CO2-uitstoot per land, misschien afgeleid van het aardges, kolen en fuel verbruik?

22/12/2009 - 10:19

ik waardeer al die inspanningen. wij proberen dit thuis ook te doen. Spijtig genoeg zijn wij maar een kleine minderheid. Zelfs in een milieustudiebureau, waar ik werk, moet je niet afkomen met te veel groen. Mensen krijgen het er van op hun heupen. Begrijpe wie begrijpe kan.

22/12/2009 - 21:54

Enkele bedenkingen ivm CO2 uitstoot:

Je hoort heden in het radio-nieuws: "Dat met deze kerstdagen 30.000 mensen een vlucht namen in Zaventem."

Aan gemiddeld 500L kerosine/persoon/vlucht, heen en weer is dat dus 1000L.1000L kerosine = +- 1500kg CO2 uistoot maal 30.000 personen = 45 miljoen kilogram CO2 uitstoot, maar blijkbaar ligt daar niemand wakker van. Na onze auto de zoveelste "heilige koe" van onze leefgemeenschap?

En dan gaat men in Denemarken een climaat-top houden. Men heeft de intentie om een fonds op te richten. Dit zou volgens berichten in de nieuwsuitzendingen 1% van het Bruto Nationaal Product kosten (de "banken" zouden dit liever tot 5% opgedreven zien,  ra ra ra ???). Wil men het deel van onze bevolking dat nog werkt andermaal uitmelken?

Er zijn in ons zonnestelsel nog tekens van opwarmingsverschijnselen terwijl daar geen levensvorm zoals de onze is die CO2 uitstoot. Wat is daar dan de oorzaak?

Als er 250 gram biefsteak op ons bord ligt,  zou  dit volgens bepaalde bronnen 4000L drinkwater verbruiken en een zodanige CO2 uitstoot geven dat we daar met onze wagen een equivalent van 35km afstand mee zouden kunne rijden. Ik wil geen betoog houden dat iedereen vegatarier moet worden maar je zou er gewetensbezwaren van krijgen om een stuk vlees te nuttigen.

En zo zijn er nog tal van CO2 gerelateerde onderwerpen waar de mens zich kan over bezinnen.

23/12/2009 - 14:58

Rudy,

Jouw gegevens kloppen niet.

Bij vliegtuigen zit je aan een 4 liter/100 km per persoon => trip naar zuid europa en je komt op 80 liter/per persoon. heen en terug 160 liter.

Dus als je alleen reist, neem je beter het vliegtuig. Dit vliegt trouwens nogal recht op recht en legt dus minder km af dan de wagen.

Moderne vliegtuigen en low costs doen het nog beter.

http://www.ryanair.com/en/about/ryanair-and-the-environment

Finnair heeft een tool om je CO2-uitstoot en je brandstof verbruik te berekenen.

http://www.finnair.com/emissionscalculator/

Groeten,

Maarten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.