Klassieke houtskelet of CLT? | Ecobouwers.be

U bent hier

Klassieke houtskelet of CLT?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sil41
04/12/2015 - 08:54

Hallo allen,

 

Mijn vriend en ik gaan in 2016 een passieve nieuwbouw zetten. Wij zijn momenteel bezig met verkennende gesprekken met architecten. Gisteren hebben we een architect gesproken die erg pro CLT houtbouw is en hij beweerde dat dit even goed isoleert als een klassieke houtskeletbouw met cellulosevlokken tussen de 2 bouwlagen. Ik kan dit moeilijk geloven en vermoed dat je er toch nog langs de buitenkant beter een gewone houskeletplaat tegenzet, met daartussen dan cellulosevlokken om hetzelfde effect te verkrijgen? Of is dit niet zo?

Scheelt dit eigenlijk fameus in prijs?

CLT spreekt me wel aan omdat dit zeker voor de bovenverdieping ook de ideale binnenafwerking kan zijn, zonder dat je er gyproc platen moet tegenzetten, maar ik vraag me af of het een fameuze meerkost is en dus de investering waard is?

Wij zijn voor de rest nogal leken en willen een goede keuze maken qua architect, dus alle tips zijn welkom

Bedankt voor het advies

1 Reactie

Reacties

afbeelding van limer
04/12/2015 - 11:02

Massief hout isoleert nooit zo goed als isolatiemateriaal (cellulose, ...)

Persoonlijk ben ik meer voorstander van een houtskelet met FJI-liggers, en dampopen naar buiten opgebouwd.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.