keuze voegwerk | Ecobouwers.be

U bent hier

keuze voegwerk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mad
05/11/2007 - 23:30
mad

We overwegen om onze nieuwbouw toon op toon te laten voegen. Aangezien het om een bruingrijze steen gaat zouden er speciale voegsels nodig zijn met kleurpigmenten. Zoals bijvoorbeeld van het gekende merk S...

Nu hebben we gehoord dat er met zo'n speciale voegsels zelfs meer kans is op kleurverschillen. Iedere keer men een mengsel maakt kan deze sterk afwijken van het vorige.

Zitten hier mensen met ervaring met toon op toon voegen?
Hoelang mag een huis eigenlijk zonder voegwerk bloot staan?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van lucvt
06/11/2007 - 20:41

een vriend, ervaren metser van beroep, zei me recent dat die kleurpigmenten het voegsel verzwakken. Hij was er geen voorstander van.
Het gesprek begon over rode bakstenen die opgvoegd werden met rood voegsel, zodat een homogene indruk ontstond. Esthetisch mooier, maar iets minder degelijk.

afbeelding van mad
08/11/2007 - 20:09
mad

Daar had ik nog niet van gehoord.
Bedankt voor de info!

Anders niemand die ervaring heeft met toon op toon voegen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.