ketel met boiler | Ecobouwers.be

U bent hier

ketel met boiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van janine
05/12/2006 - 10:23

Ik lees met veel interesse hier alle discusies maar ze brengen me niet naar een uitkomst voor mijn probleem.
Ik woon in een huis metdrie verdiepingen, heb warm water nodig op alle verdiepingen. het huis heeft 7 warmwater aftakpunten en we hebben 14 radiatoren. Het liefst zou ik thermostaat hebben op elke verdieping.
Vroeger waren het drie kleine apartementen, en draaide het huis op drie wand gaskachel van chaffeuteau mourie ( zo iets)Vorig jaar heeft een kachel de geest gegeven en nu draaien twee verdiepingen op 1 ketel, al heb ik geen warm water. wel verwarming. De bovenverdieping heeft een apparte ketel, deze is nu ook kapot, ik krijg geen heet water en geen verwarming. Dus moet er een nieuwe ketel komen. De een wil een ketel instaleren voor 800 euro, de ander spreekt over ketel en apparte boiler, en dat dat met de tijd goedkoper zou zijn de ander geeft een prijs voor een ketel met 1 thermostaat, van 1700 euro. Ik weet het niet meer?
Het enigste wat ik wil is drie thermostaten, warmwater met kracht, en verwarming.
Tips iemand????

3 Reacties

Reacties

afbeelding van maxtor
05/12/2006 - 22:05

Moest het mijn huis zijn met een installatie zoals jij hebt dan zou ik een Vaillant condensatie ketel van 45 kwatt nemen & een boiler van +150 liter, deze zijn pries & retour naar een evenwichtsfles sturen. Vervolgens een tempolec regelaar met 3 kamerthermostaat ingangen + ww aanschaffen.

Zo kan je met 1 ketel het hele huis voorzien van cv en ww en elke zone kan via de tempolec apart gestuurd worden (door de desbetraffende pomp van de zone te starten)
De boiler mag elk merkzijn in principe, maar zie enkel dat de vermogenspiraal die erin zit een vermogen heeft dat zo dicht mogelijk bij de 45 kw van de ketel zit. Des te krachtiger de siraal, des te sneller de boiler terug op temperatuur is of gehouden wordt en kun je in principe ongelimiteerd ww tappen.

Enige nadeel is misschien dat het een ingrijpende verandering is aan het huis om per verdiep de nodige buizen op te pikken. Maar principieel gaat het super goed werken.

afbeelding van bru
05/02/2007 - 13:49
bru

Aan Maxtor,

Wij dachten eveneens aan een oplossing van het merk Tempolec om meerdere zones/circuits (beneden + boven + badkamer) te kunnen voorzien in onze gezinswoning.

--> Waarom is er een evenwichtsfles in jouw oplossing ? Dat dient toch om verschillende temperaturen te hebben op verschillende circuits, in geval van zelfde temperatuur heb je dat toch niet nodig ? M.a.w sluit de verschillende zones verwarming aan met een tempolec, sluit de boiler rechtsstreeks aan op de ketel zonder tempolec en je hebt de fles niet nodig. (denk ik)

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/02/2007 - 17:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

beter is aparte ketels
moduleren ieder appart naar hun minimum vermogen een het warmwater staat veel korter bij de aftappunten
dus veel sneller warmwater
en idere ketel heeft inderdaat een eparte thermost dan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.