Kelder isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Kelder isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-101
19/12/2006 - 10:29

Beste,

Ik ben van plan van m'n betongegoten kelder als leefruimte te gaan gebruiken. Er zijn leidingen voorzien om 2 radiatoren te plaatsen (ruimte is ongeveer 24m²). Nu zou ik natuurlijk graag hebben, dat als ik het daar verwarm, de warmte goed binnen blijft, en er geen condens optreed. Ik was daarom van plan van met gyproc wanden te werken met metal-studs, en daartussen isolatie te steken.
De onderkant is met chape afgewerkt.

Zou er eventueel condens kunnen optreden op de betonwanden, want deze zijn dan niet meer bereikbaar ... Ik heb ook een ventilatieopening waar ik een roostertje zou willen opzetten, maar kan je op één of andere manier die tussenruimte verluchten indien nodig ?

Heeft iemand nog tips voor mij ?

Mvg,

Bart

3 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
19/12/2006 - 10:40

Bart, ik prefereer voor een kelder geextrudeerd polystereen 100mm, al of niet op een gipsplaat gelijmd op de betonmuren, vergeet je vloer niet. Geen problemen met condens. Om goed te ventileren heb je 2 openingen nodig op tegenoverliggende muren, 1 dicht tegen de vloer, de andere hoog tegen het plafond of mechanische ventilatie.
Mon

afbeelding van wini
19/12/2006 - 22:39

Hallo Bart,

mon doet achter de de 100 mm isolatie ventileeren, denn anders hat hij well condens en niet te min. De daupunt liegt ongetwijfelt op de oppervlakte van de beton. Waarom isoleer ik als ik dan toch mijn warme lucht achter de isolatie jaag um de kaude beton te verwarmen om de condens weg te kregen? Beter op de beton of met luchtspaacie de 100 mm isolatie, dann een luchtdichte folie (dampscherm), aan de plafon en de vloer fastplakken, dan eerst de gyproc. so ligt de daupunt noch altijt op de betonnenoppervlakte, maar geen waterdamp kann darop condenseren. Hij zal in de gyproc zitten. Om geen vochtige kamers te kregen, is het belangrijk, de kamers goed te verluchten.

Winfred

afbeelding van bart-101
19/12/2006 - 23:03

Als ik het dus goed begrepen heb, eerst isolatie tegen de betonnen wand, dan dampscherm en dan gyproc platen ... 10 cm isolatie lijkt me echter veeeel te dik, als ik dat aan alle kanten moet doen, verlies ik serieus wat ruimte ...

Nog tips ?

Mvg,

Bart

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.