Kelder en passief bouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Kelder en passief bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van robin2cv
03/08/2015 - 14:41

Een bod gedaan op een bouwgrond en 1 van de komende dagen weten we of deze aanvaard wordt. We zouden er een passief huis van 13op 13 op zetten met wellicht een verdiep dat wat kleiner is. Waarom zo groot? Omdat er een Kinepraktijk van om en bij de 60m² in moet. Garage moet ook inpandig (een 25-30m² werk aan oldtimers). We houden dit wel uit de isolatie schil. Nu twijfelen of we een kleine kelder (5-10m²) zouden steken. Is wel handig als koele berging. Maar gaat dit samen met een passiefhuis ? We zouden deze ook onder de garage kunnen steken. Iemand ervaring mee? Nog tips of ervaring met architecten rond zemst/mechelen om ecologisch en passief te bouwen ? Robin

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
03/08/2015 - 18:04

Waarom een passiefhuis als je zo groot gaat bouwen, een ZLEW is een stuk goedkoper en verbruikt nauwelijks meer energie...

afbeelding van robin2cv
03/08/2015 - 18:11

Ingir, over welke waarde spreek je dan bij zlew tegenover passief ? Momenteel verbruik ik in ons gerenoveerd huis 50euro gas per maand. Elektriciteit is gratis via zonnepanelen.
Ik wil toch wel beter doen bij nieuwbouw

afbeelding van charel
03/08/2015 - 20:30

Dat gaat samen zolang je die kelder maar net als de garage uit het passiefvolume houdt.

Je zal nu al minstens een passief achterdeur en een passief voordeur hebben. Dan nog een passief tussendoor naar de garage en dan nog één naar de kelder.

Zo mogelijk zou ik dus de kelderdeur al vanuit de garage nemen, een gewone deur dus.

afbeelding van robin2cv
03/08/2015 - 21:17

Kelderdeur in garage was inderdaad het plan.

Heel de garage onder kelderen zou leuk zijn maar ik weet uberhaupt niet of een kleine inderdaad in budget kan.

We hebben een 300 000 budget. Ik wil winddicht houtskeletbouw laten zetten en de rest zelf doen.

 

afbeelding van PatrickM
03/08/2015 - 20:48

Onze LEW is volledig onderkelderd, toegang tot de kelder is vanuit de garage die beter geïsoleerd is dan de meeste andere woningen maar bij ons toch niet in de isolatieschil zit, de kelder ook niet.

Waar ik met al die uitleg wil toe komen: in de bodem is het constant 12-14°, naar boven toe is onze kelder afgedekt met ons huis waar het steeds en overal relatief warm is, onze kelder is dus een zeer aangename ruimte, maar kan nooit dienst doen als koele berging. Wij zijn voor 95% zelfvoorzienend qua groenten en ik heb een koude kelder onder het tuinhuis gemaakt om aardappelen en dergelijke te bewaren omdat de huiskelder te warm is.

 

Persoonlijke opmerking, als je slechts,aan 5-10m2 denkt, dan zou ik al die moeite niet doen, ik zou minstens de hele garage onderkelderen.

afbeelding van robin2cv
05/08/2015 - 15:51

Ter info:

Het bod is aanvaard dus we kunnen beginnen.

Iemand die nog architecten uit de buurt van elewijt-mechelen kan aanraden/afraden ?

Momenteel gaan we met Kameraad architect,  Atelier Kyoto en Henk van aelst praten.

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.