Kan iemand het volgende verklaren?

Voor mijn Viessmann W-222 zijn tijdprogramma's ingesteld voor cv en ww die eindigen om 22.30 uur en opnieuw starten om 07.00 uur de volgende morgen.
De normtemperatuur ligt steeds lager dan de werkelijke kamertemperatuur. Toch registreer ik in de nachturen ± 90 starts van de brander gedurende enkele seconden en een gasverbruik van ruim 1,2 m3. 

Reacties

Een paar mogelijkheden;

- zit SWW idd op zelfde klok?  Hier ontgaat me waarom dat zo zou zijn.

- sommige toestellen hebben een soort beveiliging die bij lage temperaturen toch gaat verwarmen.  Misschien zit er zo iets op... 

Bv hier thuis op de warmtepomp kan ik kiezen; of je geeft een nachttemperatuur, of je geeft een "koude" temperatuur op; nachttemperatuur, wp zal die temperatuur nastreven voor de uren dat je kiest; "koude temperatuur", in die modus zal de warmtepomp boven 5°C -ik ben niet 100% zeker van.deze temperatuur-tijdens de gevraagde uren uit gaan; is het kouder zal de warmtepomp naar de koude temperatuur gaan.  Bij een WP Is dat eventueel zinvol omdat je zo de WP en de omlooppomp meerdere uren kan uitschakelen; maar als het echt koud is, moet een net groot genoeg gedimensioneerde WP eventueel wel ook snachts draaien om voldoende energie te produceren.