kan een finoven aan een kleine zonneboiler gekoppeld worden? | Ecobouwers.be

U bent hier

kan een finoven aan een kleine zonneboiler gekoppeld worden?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Peter Coddens
14/01/2013 - 20:53

Ons eerste idee was om een combizonneboiler te laten plaatsen. (groot buffervat, zonnecollectoren, finoven erop aansluiten en verwarmingsondersteuning)

Gezien onze warmtebehoefte slechts 4KW bedraagt, denken we eraan om van dit idee af te stappen en voor een gewone zonneboiler te kiezen zonder verwarmingsondersteuning. Het lijkt me zonde om ruim 10 000 euro te investeren voor dat beetje warmte waarin de finoven + systeem D zonder problemen in zullen kunnen voorzien.

Nu vroeg ik me alleen af als het mogelijk is om een finoven 's winters een kleine zonneboiler te laten opwarmen? Of anders gezegd, kan bij een klassieke zonneboilerinstallatie de gasketel worden vervangen door een finoven?

Alvast bedankt voor de reactie

Peter

1 Reactie

Reacties

nogal wat mensen op dit forum hebben dat hier zo gedaan... Zoekwoorden finoven of speksteenkachel om op dit forum deze discussies terug te vinden.
.
Want een gasketel erbovenop lijkt me hier een overkill. En een finoven kan prima een zonneboiler-buffervat bijladen in de winter, en eens het stookseizoen voorbij is er volop zonnedekking voor je zonneboiler; onnodig in dit geval voor vacuumbuiscollectoren te kiezen tenzij je die ergens voor dezelfde prijs zou kunnen op de kop tikken hee.
.
Ik veronderstel bij die 4 kW dat het een passiefhuis betreft, en dan mag het al hard vriezen: je finoven zal je dan alleen wat langer moeten opstoken...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.