kalkhennepblokken | Ecobouwers.be

U bent hier

kalkhennepblokken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

10/01/2010 - 15:45
10/01/2010 - 15:45

Ter informatie : nieuw op de belgische markt : de kalkhennepblok CHANVRIBLOC

Meer informatie op www.chanvribloc.com  en  http://www.petersteen.be/images/stories/kalkhennepblok.pdf

2 Reacties

Reacties

12/01/2010 - 20:02

Ziet er mij een superproduct uit.

Maar één bedenking en vraag... 95% van de kalk en krijtmijnen ter wereld zitten in de handen van 1 financieele groep. Is de fabricant van deze stenen verzekerd van aanvoer van kalk vanaf het moment dat hij in concurentie gaat komen met giganten uit de celbetonsector?

30/01/2010 - 09:27

Ik zou graag deze blokken gebruiken om onze muren langs binnen te isoleren. Gewoon er een muur tegen metsen, dus. Of zou ik beter een spouw laten zodat ik die kan opvullen met nog eens isolatie? Of kan ik beter dikkere kalkhennepblokken nemen en ze mooi laten aansluiten met de bestaande muur? Of zou een gewone luchtspouw ook voordelen hebben?

Ik wil niet perse een spouw hebben, maar als ik dan toch een nieuwe muur mets, wil ik alle mogelijkheden eens bekijken. Heeft er iemand suggesties?

Opmerking: Alle binnenmuren zijn weg of doorgesneden, zodat de muur met kalkhennepblokken ononderbroken is. Langs buiten isoleren gaat niet vanwege de rooilijn.

 

Groeten,

David

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.