kachel: hout of pellet? | Ecobouwers.be

U bent hier

kachel: hout of pellet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jessie
08/03/2007 - 15:00

We overwegen het plaatsen van een kachel in onze rijwoning (bouwjaar'50). De bedoeling is om zo ons 'stookseizoen' (cv op gas) wat korter te maken. Natuurlijk willen we graag een kachel met een goed rendement. Na een eerste zoektocht leek de 'altech' kachel ons wel iets. Maar de buisdiameter voor de afvoer van de rook blijkt hier te groot (150mm, we hebben maar 130 mm). Steeds meer horen we echter dat pelletkachels milieuvriendelijker zijn en een beter rendement hebben. Is dit enkel als je je kachel als hoofdverwarming gebruikt? Welke merken kunnen als goede prijs/kwaliteit gezien worden? En waarop moeten we zeker letten?

alvast bedankt voor alle info!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wim
08/03/2007 - 20:51
wim

Jessie,

Na wat snuffelen op het net zijn wij bij deze pelletkachel terecht gekomen http://www.stroomop.be/NL/producten.php?prodKachel
Al veel goed van gelezen en gehoord,uitzicht is natuurlijk persoonlijke smaak.
De kwaliteit van de pellets moet je zeker in het oog houden.
Onze aankoop zal allicht gebeuren eind dit jaar (wanneer huis voltooid is)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.