K30 - welke verwarming? | Ecobouwers.be

U bent hier

K30 - welke verwarming?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nico-4
31/10/2005 - 11:30

Onze nieuwbouw woning is een gesloten houtskelet bebouwing. De architect heeft een K-waarde uitgerekend van 30. Volgens de energieverliesberekening hebben we een 9KW nodig bestaande uit 5KW transmissieverliezen en 4KW ventilatieverliezen. De oppervlakte van de woning is 197m² met een volume van 610m³.

Ons probleem is welke type verwarming neem je nu het beste?
Wetende dat:
Er aardgas aanwezig is.
De orientatie van het dak is O-W.
parketvloeren voorzien worden op 2/3 van alle vloeren.
Er is ook 62m² glaspartijen met voorlopig 1,1

We hadden gedacht aan vloerverwarming daar waar er geen parket ligt. Muurverwarming op de plaatsen waar de parket ligt.

We willen alle optie ophouden.

Indien er nog extra vragen zijn vuur ze maar af!

De plannen heb ik toegevoegd aan deze post.

Alvast bedankt!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van nico-4
31/10/2005 - 11:32

de plannen......

afbeelding van nico-4
31/10/2005 - 11:37

ik krijg mijn plannen niet geupload.
Wie ze wil inzien kan me altijd mailen en ik bezorg ze via e-mail dan wel....sorry.

afbeelding van nico-4
01/11/2005 - 18:41

niemand dat me advies kan geven :o(

afbeelding van walter-12
01/11/2005 - 22:38

Nico,

het hoogste rendement haal je met een lage temperatuur verwarming. En als je voldoende vrije wanden hebt, kan je idd 2/3 voorzien van wandverwarming. Op zich is de combinatie parket/vloerverwarming mogelijk, al zal dit het afgegeven vermogen van je vloerverwearming iets naar beneden halen.

En verder voor de verwarming zelf heb je opties als gas, stookolie, Warmtepomp, pelletkachels,... Voor een overzicht van fabrikanten van ketels en systemen voor deze kleinere vermogens moet ik passen.
Je vindt op het forum wel voor en nadelen van de verschillende systemen terug. Ik zou je aanraden om een aantal offertes op te vragen bij een aantal installateurs. Het is natuurlijk ook afhankelijk van je budget.
Persoonlijk zou ik gas nemen, maar dan enkel om een excuus te hebben om ook een gasvuur te hebben. Dat kook namelijk zo aangenaam.

PS: je ziet ook dat bijna de helft van je warmteverliezen in verluchting zitten. Overweeg daarom ook zeker een balansventilatie. Niets zo aangenaam als iedere ochtend in een goed verluchte warme kamer wakker te worden zonder dat je daarom je venster moet openzetten ('k woon nu bijna 5 maanden in mijn nieuwe huis en kan het alleen maar aanraden).

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.