? K-waarde van TPS-2000 glas ??? | Ecobouwers.be

U bent hier

? K-waarde van TPS-2000 glas ???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van julien collin
11/11/2007 - 18:13

Ik voel tocht als ik kort bij mijn raam zit. Ik vraag mij af of mij wel 1.1 - dubbel hoogrendementsglas is geleverd en geplaatstzoals ik had gevraagd en betaald ?
De folder geeft niet expliciet een K-wwarde aan alleen dit :
"De nieuwe generatie isolatieglas TPS 2000" TERMOBIT - THERMO PLAST SPACER van 'glas fandel' - dit is een Duits bedrijf.
Omschrijving van de plaatser van mijn ramen en glas :
TPS-2000 1.1 W/m2.K "het glas van de toekomst" met een minimumdikte van 5/16/4.
Kent iemand dit soort dubbel glas en wat is de K-waarde ?
De test met de lichtbron : ik zie 4 lichtjes en 't tweede schijnt licht roze-violetachtig.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van k gelaude
11/11/2007 - 20:35

Tocht zou je niet echt mogen voelen. Wel kan je een koude 'straling' gewaarworden (die weliswaar met een luchtverplaatsing gepaard gaat, maar die is minder intens dan tocht) die kan erop wijzen dat je glas geen 1.1 K waarde heeft. Die K waarde zou normaliter moeten vermeld staan in de aluminiumkader waarmee de twee glasplaten samen verlijmd zijn. Daar zou dus moeten 1.1 vermeld zijn, of een code die daar mee overeenstemd. Is er echter wél sprake van tocht, dan zou ik eerst goed op zoek gaan naar spleten in de sluiting van het raam of desnoods in de dichting tussen raamkozijn en muur. Andere typische verschijnselen bij 1.1 glas, is een verkleuring, (hou je hand gedeeltelijk achter en gedeeltelijk niet achter het glas: het gedeelte van je hand achter het glas moet een andere kleur hebben. Ook opmerkzaam, vooral in dit seizoen, is het bedampen van het glas aan de BUITENKANT bij bepaalde weersomstandigheden. Maar zoals ik al zij, probeer eerst de bron van de tocht te vinden, die zal niet door de ramen stromen...

afbeelding van lucvt
11/11/2007 - 21:05

Controleer of alle randen mooi met silicone zijn gedicht.

Is er een tochtband (zachte mousse) tussen het glas en het raamkader geplaatst? Deze hoeft wel niet volledig dicht te zijn.

Gezien je een ander kleur opmerkt, is er een metaalfilm. Je kan m.i. wel niet nagaan of er het duurdere kryton- dan wel het argongas (of gewone droge lucht) is gebruikt als vulling tussen de glasplaten en dat kan een klein verschil maken: 1.1 of 1.3 of 2.X

Je kan de diktes door een glasspecialist laten opmeten van de glasplaten en de spouw bij middel van een klein laserapparaatje. Met een kaarslichtje kan je zelf de metaalfilm detecteren. Maar dat laatste deed je al.

afbeelding van chathanky
11/11/2007 - 21:21

Ook bij hr glas heb je een koudeval, ook al is die minder dan van enkel glas.

Zeker als je grote raamvlakken hebt kun je dit goed vernemen.
Als je nog geen verwarming aan hebt is er een aantal graden verschil tussen de kamer en het glas.
En temperatuursverschil van 1 graad is voldoende om een luchtstroom op gang te helpen.
Het aardige van hr glas is dat de glasplaten warmer worden als er een radiator in de buurt het glas aanstraalt. De koudeval keert dan al gauw om in een warmtestroom naar boven.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.