K-waarde laten bereken - waar kan ik terecht? | Ecobouwers.be

U bent hier

K-waarde laten bereken - waar kan ik terecht?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van AnnickV
10/11/2007 - 11:30

Beste,

In de verbouwing ben ik op het punt gekomen dat ik moet beslissen over het vermogen van de condensatieketel (CV+SWW) en de radiatoren. Ik hecht weinig belang aan de berekeningen van mogelijke installateurs, want zij kunnen of willen geen rekening houden met de inspanningen om de woning energiezuinig te maken (rijwoning van 95 m³ bewoonbare oppervlakte met 18 cm houtvezel in dak en 15 cm rotswol in achtergevel - geen extra isolatie voorgevel owv niet mogelijk, ramen met K-waarde 1,1).

Ik heb al veel op het forum gelezen en het berekeningsblad van Björn bestudeerd. Zeer interessant, maar ik ben geen rekenkundige bolleboos en zie het niet zitten om die gegevens allemaal zelf op te zoeken en in te geven.

Weten jullie waar ik een dergelijke berekening kan laten maken? Ik woon in Mechelen.

Alvast bedankt voor de reacties, Annick

2 Reacties

Reacties

afbeelding van fvo
10/11/2007 - 12:23
fre

Zowel een Energiedeskundige als een EPB-verslaggever kunnen dit vrij snel berekenen.
Het is sowieso het interessantst dit door een onafhankelijke te laten berekenen want een installateur verkoopt natuurlijk heel graag een grotere ketel...

Enfin, veel succes er mee

afbeelding van jeroen beeckx-9
10/11/2007 - 22:50

Beste Annick,

Laat de installateur maar in samenspraak met jou voldoende radiatoren hangen, overdimensioneren op lagere water Tp geeft meer comfort.

Het vermogen van de ketel hangt af van je SWW-verhaal. Ga je dit in doorstroom opwarmen, dan heb je sowieso 24KW nodig. Zodoende heb je meer dan voldoende voor de CV.

Indien je meer comfort wil voor SWW, neem je een apparte boiler op de CV, van bv. 150L. NU kan je minder gaan in vermogen. Ik wil maar zeggen, met een keteltje van 11KW ga je het ook makkelijk redden.

Courant zijn de kleinste ketels 24KW, indien deze tot 40%moduleren, heb je nog altijd meer dan 10KW, wat voor de CV nog teveel zal zijn, gevolg : pingelen (aan en uit slaan)

Mvg

JB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.