Isolerende raamprofielen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolerende raamprofielen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van michaeldeboer
21/06/2011 - 18:36

Beste mede-ecobouwers,

Bij de isolatie van mijn woning, stuitte ik op de vraag welke ramen en raamprofielen het beste isoleren. Op het internet kwam ik de [[http://www.aluminium-raamprofielen.be|aluminium raamprofielen]]van Schüco tegen. Deze schijnen een goede isolerende functie te hebben. Zijn er op dit forum mensen die ervaring hebben met isolerende (deze) raamprofielen? Alvast bedankt!

Groeten,

Michael

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
21/06/2011 - 22:06

je hebt het niet expliciet vermeld, maar ik ga ervan uit dat je de woning aan het renoveren bent.

Dan kan je namelijk een goed isolerend profiel hebben, dat eigenlijk beter isoleert dan je muren. Afhankelijk van de Ug (de isolatiewaarde van het glas) is er de mogelijkheid dat de Uf (isolatiewaarde van het frame = het alu profiel) minder goed isoleert dan zowel het glas als de muren.

Gevolg is dat de vochtigheid in de binnenlucht kan condenseren op het profiel, vermits dit de koudste onderdeel van een muuropbouw is. Of anders gezegd, vermits het minder isoleerd dan muren en glas zal in de winter de koude buitenshuis zich sneller laten voelen aan de alu profiel binnenshuis.

 

Net zoals met alle condensatie van binnenlucht, loop je dan risico van vochtvlekken die ook een bron van schimmel kunnen zijn.

 

Als je consequent goed isoleert voor buitenmuren, deftig goed isolerend glas neemt en ook een goed isolerend aluprofiel, ga je ook goed aandacht moeten besteden aan een goede ventilatie. Dan hou je de vochtigheid binnenshuis onder controle en ga je geen condensatie/schimmel hebben.

afbeelding van wouter-10
22/06/2011 - 14:18

Michael,

wil je aub elders reclame gaan maken?

bedankt

Wouter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.