isoleren welfsels kruipruimte | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren welfsels kruipruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bobsiko-1
08/10/2006 - 12:27

Hallo,

Ik heb op dit moment volgende vloeropbouw boven de kruipruimte.

welfsels met druklaag
8cm styrobet ("isolerende" beton)
15cm chappe
vloer

De styrobet is beperkt isolerend, dus is mijn vraag: heeft het economisch zin om de welfsels onderaan te voorzien van isolatieplaten (5-10cm). In de kruipruimte is het constant rond de 12 graden (beperkte ventilatie tijdens winter).
Indien ja, hoe bevestig je best de platen.

Alvast bedankt voor de info

Bob

2 Reacties

Reacties

afbeelding van eric-15
08/10/2006 - 20:01

ik zit met hetzelfde probleem. Een mogelijk alternatief voor de isolatieplaten tegen de welfsels is het isoleren van de vloer en wanden van de kruipruimte als volgt: www.linssen-best.nl

afbeelding van rene-11
09/10/2006 - 20:19

Bij onze woning hebben wij langs de kruipruimte de welfsels vanonder geisoleerd door kleine isolatieplaten 1200*600*60(gingen net door onze putdeksel)te plakken met isolatieschuim. Het schuim uit laten harden deden we met stukken hout onder de plaat te zetten welke klemde tussen de vloer en de plaat. Na zo'n 30 minuten is het schuim uitgehard en kan je de planken weer verwijderen.

Platen kan je in allerlei samenstellingen krijgen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.