Isoleren verwarmingsbuizen kruipkelder wol: plastic er over of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isoleren verwarmingsbuizen kruipkelder wol: plastic er over of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van poing
23/08/2012 - 14:15

Ik moet nog wat buizen in de kruipkelder isoleren en gezien dit over heel wat meters gaat (en verschillende diameters) neem ik liever geen climaflex (kostelijk). Heb echter wel nog wat rollen isover comfort 35 (glaswol) liggen van 8cm en ik heb gelezen dat dit een goede en goedkope doe het zelf oplossing is.

Heb hier echter wel wat vragen over:
1) Is het een langdurige oplossing? Want het plaatsen is niet zo gemakkelijk.
2) Moet er iets rond de wol komen e.g. dikke plastic of mag dat helemaal niet?

Info voor dat laatste: de kruipkelder is "droog", er is uiteraard altijd een hoge luchtvochtigheid aanwezig. Toen half vlaanderen onder water stond had ik wel 5cm (de winter van 2010->2011), maar de buizen hangen hoger. Er zijn 2 tocht gaten, maar die tocht moet heel wat gangetjes passeren (deze gaten doe ik bij vriestemperaturen dicht, het ruikt daarna wel sterk).

Wat ik er van denk: zonder die plastic gaat het er na enkele jaren vervallen uit zien, dus ik zou er plastic rond doen. Perfect overal aansluiten is moeilijk, maar langs daar kan de damp er toch uit? Eventueel perforeren?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Fre De Peuter
28/08/2012 - 10:55

Met glaswol uw buizen isoleren is perfect mogelijk, misschien wel niet de meest elegante oplossing :)

Als de glaswol droog blijft, gewoon aan de lucht blootgesteld laten, dan kan het nog verluchten, en zal lang meegaan. Ingerold in plastiek in een vochtige ruimte zal de glaswol er heel snel vervallen uit zien.

En om te bevestigen; gewoon Tie-Wraps gebruiken; simpel, snel, goedkoop en heel gemakkelijk terug te verwijderen.

afbeelding van 3zl
28/08/2012 - 13:29
3zl

Vroeger draaide men er gaas omheen en smeerde men af met (al dan niet asbesthoudende) gips.

Ik zou er eventueel een dampopen folie omheen wikkelen (bijvoorbeeld onderdakfolie) of inderdaad een geperforeerde doek (worteldoek).

mvg,

Dries

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.