Isoleren spouwmuur geschilderd huis | Ecobouwers.be

U bent hier

Isoleren spouwmuur geschilderd huis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maurice-1
04/01/2008 - 16:39

Ik overweeg om mijn huis uit 1992 te laten na-isoleren door de spouw e laten vullen met polystyreen parels.

De buitenmuren van mijn huis zijn echter heschilderd met een dampdoorlatende verf.

Van de verschillende isolatiebedrijven krijg ik zeer verschillende adviezen varieerend van "kan niet" tot "geen probleem"

Gewezen wordt op de mogelijkheid dat zich vocht ophoopt achter de verf in het buitenblad waardoor bij temperaturen onder nul vorstschade zou kunnen optreden en eventueel afbladderen van de verf.

Wie heeft ervaring met het vullen vanspouwmuren die geschilderd zijn?

Groet
Maurice

2 Reacties

Reacties

afbeelding van marian
04/01/2008 - 19:28

Hallo Maurice,

al ruim twee jaar ben ik op zoek naar een goede manier om de spouwmuren van mijn geschilderde huis na te isoleren. (Wel moet ik erbij zeggen dat ik niet kan garanderen dat alle verflagen op mijn meer dan 100 jaar oude huis echt dampdoorlatend zijn.)
Tot nu toe wil geen enkele leverancier de werkzaamheden met garantie uitvoeren.

Ik ben ook erg benieuwd naar ervaringen van anderen met het vullen van spouwmuren van geverfde huizen

Groet, Marian

afbeelding van Hans Delannoye
04/01/2008 - 19:37

Als de verf voldoende dampdoorlatend is, is dat zeker geen probleem. Zijn er twijfels, dan moet je voor een perfect dampscherm langs de binnenkant zorgen, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je zou ook kunnen overwegen de verf er af te laten nemen, of nog beter, de volledige gevelsteen weg te nemen en ineens behoorlijk isoleren, zo vermijdt je ook de vele valkuilen van spouwisolatie.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.