isoleren betonnen zoldervloer tot aan dakpannen? | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren betonnen zoldervloer tot aan dakpannen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
05/08/2007 - 15:42

Hallo,
Heeft er iemand ervaring met het isoleren van een betonnen zoldervloer met chaplaag, waarbij de vloer doorloopt tot aan de dakpannen (van de voor- en achtergevel)?
De bovenverdieping van ons huis is voorzien van een dakkapel zowel aan de voor als achterzijde

Daarmee is het dat de zoldervloer ook nog eens bijna tegen de zijkant van de dakkapellen aan loopt (met een tussenruimte van zo'n 4-5 cm tussen de zijkant dakkapel en de zoldervloer.

Ik denk dat als ik isolatiemateriaal tot tegen de dakpannen leg en ook nog eens over de tussenruimte (tussen vloer en zijkant dakkapel) dat ik enorme koudebruggen fabriceer.

Heeft iemand deze situatie ook ooit gehad? Graag had ik wat advies hoe ik het beste kan isoleren.

Zelf denk ik eraan om een soort omlijsting te maken op het gehele oppervlak van de zoldervloer. Die omlijsting blijft echter 50-60 cm van de dakpannen af en van de zijkant dakkapel. Binnen de omlijsting leg ik eerst dampremmende folie, vervolgens isolatiemateriaal (in een houten raamwerk) en daarna leg ik er houtvezelplaten erover heen voor de afwerking.
Vervolgens zou ik in de ruimte tussen de omlijsting en de dakpannen en omlijsting-zijwand dakkapel (die 50-60 cm is) eerst dampremmende folie leggen en vervolgens isolatie materiaal (steenwolmatten). Dit wordt vervolgens Niet afgetimmerd.
Op deze manier kan ik ten allen tijde komen bij alle dakpannen (dak is niet voorzien van een onderdak).

Mocht er in de toekomst een nieuwe dak geinstalleerd worden, dan hoef ik volgens mij niet heel de nieuwe isolatievloer er uit te halen maar alleen het isolatiemateriaal wat ligt in de ruimte van 50-60 cm.

Ik hoor graag uw mening

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.