isoleren aan de binnenkant | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren aan de binnenkant

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mathias-3
12/04/2006 - 05:08

Hallo,

Ik heb een klein rijhuisje (met muren zonder spouw, zo'n typisch arbeiderswoningkje met raam - deur - raam) waarvan ik graag de voorgevel en de zijgevels zou isoleren.

Ik heb nu de muren aan de binnenkant allemaal afgekapt tot de ruwe baksteen.

Zowiezo moet alles opnieuw geplakt worden, de plakker stelt voor om te werken met stijve isolatieplaten tegen de muur geplakt en daarop dan te pleisteren.

Ik had gedacht aan 4 cm tegen de zijgevels en 2 x 4 cm tegen de voorgevel, rond ramen en deuren ook proberen af te werken met isolatie, er zijn geen rolluiken.

Ik ga geen last hebben van koudebruggen aan dwarse muren of plafond; want er zijn geen dwarse muren en het is een houten plafond waar ik dus gewoon verder kan isoleren totaan het dak.

Ik zou de voorgevel behandelen met een dampopen beschermingslaag.

Klinkt dit doenbaar?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Rudy_Martens
12/04/2006 - 07:20

Mijn vader isoleerde 20-30 jaren geleden diverse stukken buitenmuur van zijn woonkamer met 4cm PUR + gipskarton en dat gaf/geeft een héél goed resultaat. Is nog altijd in perfecte staat en nooit condensatieproblemen mee gehad.
Ik zou toch zeker geextrudeerde PU of EPS nemen en de naden dichtspuiten met MS-polymeer dan heb je meteen je damscherm.
(Of platen met tand en groef of met sponning kopen en tussen de platen spuiten, of de naden laten overlappen als je met twee lagen werkt).
Die 4 cm blijkt reeds heel goed met je 2 x 4 cm ga je dus een uitstekend resultaat bekomen.
Groeten,
Rudy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.