Isolatieschil voor nieuwbouw met/zonder kelder | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatieschil voor nieuwbouw met/zonder kelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nathalie-7
22/03/2007 - 13:20

Allen,

We zijn volop bezig met het voorontwerp van ons huisje en hebben de opdracht gegeven aan onze architecte om er een K30 woning van te maken nadat we de cursus 'duurzaam bouwen' gevolgd hebben.
Nu heb ik een vraag ivm isolatienormen, -voorwaarden waar je rekening moet meehouden als je je huis volledig wil onderkelderen? Nu is het hellend vlak naar onze kelder mee opgenomen in de isolatieschil en door dubbele isolatie beschermd van onze living.
Nu is mijn vraag hoe moet je gaan isoleren als je vanuit je keuken naar de kelder kan gaan en je hellend vlak/garage aangesloten is tegen je living?

Ik zou denken dat dit hellend vlak zeker niet mee mag opgenomen worden in de isolatieschil en vraag me af of je dit sowieso zwaar moet isoleren? Dit is een tunneletje volledig ommuurd om naar de kelder te kunnen gaan maar sluit wel aan tegen de buitenmuur van de living?

Kan iemand hierrond advies geven?

7 Reacties

Reacties

afbeelding van paul-11
23/03/2007 - 11:43

komt er dan een garagedeur in je kelder? en die is niet opgenomen in de isolatieschil neem ik aan
dan hoeff je ook geen zorgen te maken om dat hellend vlak.

afbeelding van nathalie-7
23/03/2007 - 12:03

Er komt geen garagedeur in de kelder, de enige toegang tot de kelder wordt voorzien via dit hellend vlak. Maar nu werd een dubbele muur en dubbele isolatie voorzien tussen het hellend vlak en de living om aan de K30 woning te voldoen.
Ik denk dat dit hellend vlak niet mee moet opgenomen worden in de isolatieschil om zo de isloatieschil en kosten te drukken voor onze woning.

afbeelding van paul-11
23/03/2007 - 13:12

nathalie, ik kan het me niet goed voorstellen, maar t lijkt me inderdaad niet goed om het hellend vlak mee te nemen in de isolatieschil, je kan niet es een schets plaatsen of heb je een website over de bouw.

Ik ben daar super voorstander van, omdat je als nieuwbakken bouwheer zo ongelooflijk veel kan leren van anderen die dezelfde problemen tegenkomen.

afbeelding van roover
23/03/2007 - 14:40

Als je hellend vlak door dubbele isolatie afgescheiden is van je living, dan ligt het toch buiten je geïsoleerde volume ?

(Of ben ik de enige die er niks van begrijpt zonder tekeningske ??)

afbeelding van wout-3
23/03/2007 - 16:11

Ik begrijp het ook niet goed...

Als ik even mag : jouw probleem is gewoon de doorgang van geïsoleerd volume naar een niet-geïsoleerde kelder in Ronquières ;-)

Als je als deur tussen beide ruimten een passiefhuisdeur gebruikt, dan is het probleem toch opgelost ?

Wout

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/03/2007 - 20:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wout,

Lijkt mij idd het probleem van de doorgang , en dan zijn er twee mogelijkheden : ofwel plaats je de deur bovenaan de trap en hoef je slechts de twee zijdelingse, opgaande driehoeken langs de trap vanaf de grond naar boven en het 'plafond' boven de trap te isoleren ... ofwel plaats je de deur boven- of onderaan (sic!) de trap en isoleer je verder door in de kelder en onder de trap ...

Aangezien de tweede methode in resultaat niet veel zal verschillen van de eerste, maar wel moeilijker uit te voeren is (!) ...

BArt

afbeelding van ¨pierre
25/03/2007 - 13:16

Hoe heb je hellend vlak van de rest van huis geïsoleerd?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.