Isolatieluiken voor passiefhuis | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatieluiken voor passiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ah
26/10/2006 - 21:23
ah

In plaats van (veel) meer geld uit te geven voor passiefhuis kozijnen en beglazing met automatisch een lagere g-waarde, zijn er geen zeer goed isolerende luiken op de markt (bijv. u=0.25) Die s nachts of bij afwezigheid (automatisch) dichtgaan

Ik doel op schuifluiken en/of draailuiken?

Een beetje passiefhuis verliest toch nog ruim 1/4 tot 1/3 van zijn energie door de ramen en de warmtewinsten worden minder door het ''betere'' glas.

Kent iemand dergelijke systemen?

Mvg Arnold

2 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
27/10/2006 - 08:59

Arnold, de oudste LEW-woningen zijn daarmee uitgerust. Waarschijnlijk omdat de u-waarde van raam en glas niet voldeed. Ik ben het wel met je eens dat geisoleerde schuif/draai panelen een serieuze impact hebben op het warmteverlies van passieframen en zeker op gewone ramen.
Ikzelf heb zelfgemaakte schuifpanelen geplaatst langs de binnenzijde(rekening houden met ruimte om paneel open te schuiven).De oude veluxramen met glas u-1.3 worden met de panelen afgesloten tijdens herfst en winter, practisch dag en nacht. Het is dan reeds donker bij het opstaan en het thuiskomen, ik spreek hier wel over slaapkamers, allen gesitueerd aan de westzijde. De impact moet groot zijn, aan-gezien ik deze panelen ook gebruik als zonnewering. Het paneel schuif ik voor het raam, de velux op kipstand, slaapkamertemp. in de zomer 23°c. Dat is voor mij het bewijs dat dit panneel een uitstekende isolator is. Als je deze panelen langs de buitenzijde plaatst met daarop een automatisatie(sensoren, licht-temp.), dan kan dat niet anders dan een meerwaarde hebben op thermisch vlak met als surplus zonnewering.
Mon

afbeelding van ah
28/10/2006 - 20:07

De G waarde van 3 dubbel glas ligt rond de 50% voor solarglas op 75%

Er komt dus anderhalf maal zoveel warmte binnen s winters en het glas kost ca €50 per m2 minder.

Bij een passiefhuis of lew met praktisch al het glas op zuid is dit een serieuze impact, de extra zonnewinsten zijn enorm.

De lagere u waarde (1,2 ipv 0.8?) wordt gecompenseerd doordat de helft van de tijd (?) de luiken dicht zijn en de u waarde dan <0.25 wordt.

Ik denk dat dit een manier is om een passiefhuis ECHT passiefhuis te maken

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.