isolatie zolder | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie zolder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijnv
03/11/2011 - 08:21

Hallo,

Wij gaan onze zolder isoleren van de woning die we gekocht hebben

De afstand ts de kepers is zo een 47 cm, dus ik denk dat we versnijdbare glaswolplaten zullen moeten kopen

Moijn vraag gaat echter over het aanbrengen van het dampscherm. Op iedere keper hebben wij op 2 plaatsen balken die zijdelings op de kepers aangebracht zijn. 1 balk die +-1M van de plaats waar de kepers de grond raken loodrecht naar beneden gaan. Verder op zo een 2m hoogte balken die verticaal lopen. Zie foto’s

Hoe doe je dat om het dampscherm op die plaatsen te doen overlappen? Dit lijkt me een zeer onpraktisch geknutsel met veel knip en snijwerk dat nooit goed kan zijn. Of is er iets simpels dat ik niet zie?

Bedankt

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
03/11/2011 - 11:56

 - Ofwel iosleer je het muurtje mee (dat vertikaal stuk van 1m) in plaats van te gaan tot in de hoek van de dakgoot en leg je op de vloer isolatie om geen koude brug te hebben. Zo is je verwarmd volume ook iets kleiner. 

- Ofwel isoleer je tot beneden in de hoek en ga je ter hoogte van de balkjes inderdaad wat knip en plakwerk hebben met luchtdichtingstape. Zal je niet van tussen kunnen vrees ik.

afbeelding van stijnv
04/11/2011 - 09:20

Bedankt

Zo was ik het van plan. Op dat stuk vloer leg je dan dan ook een dampscherm op de vloer neem ik aan (aluminium zijde naar onder)?

 

mvg

 

Stijn 

afbeelding van xg-1
04/11/2011 - 10:34

 hmm als je muurtje meeisoleert dan ligt er nog steeds geen dampscherm op de zoldervloer achter dat muurtje en als je er al een voorziet dan moet het dampscherm ononderbroken aansluiten met de rest van het dampscherm

de meest cleane oplossing lijkt me om het dak iets verder te stutten, de steunen wegnemen (indien je niet zeker bent kan je deel per deel werken), wachtfolie plaatsen, plank tegen de wachtfolie, schoren inkorten zodat ze net onder die plank passen en terugplaatsen. Na het plaatsen van de isolatie kan je dan netjes het dampscherm aansluiten op de wachtfolie, zonder gepruts en gefoefel. belangrijk om na plaatsen dampscherm nog een ondersteunend lattenwerk te voorzien.

Hoe breed zijn de keper planken, lijkt me geen 18 cm, dus ik zou voorstellen om dak nog wat uit te dikken en minstens 20 cm minerale wol te plaatsen.

je onderdak is van menuiserite denk ik, je kan ook overwegen om je dak te laten inblazen met cellulose, efficient, snel en  voor dikkere lagen isolatie met het grote voordeel dat alle gaatjes spleetjes mooi vol zitten. Wij hebben dat bij ons gedaan en resultaat is super.

Je spreekt van een alu dampscherm, ik denk dat er minder kwetsbare alternatieven op de markt zijn met bijhorende tapes etc...

 

afbeelding van robin demey
04/11/2011 - 22:58

En zoals hier al meermaals op het forum aangeraden: neem geen te lichte isolatie (glaswol, rotswol, pur...) voor in het dak, zodat je een grotere warmtedoorslag hebt. Cellulose (papiervlokken of houtwolvlokken bv.) zijn hiervoor uitstekend.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.