Isolatie zolder | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie zolder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bobsiko
28/12/2005 - 17:14

hallo allemaal,

Graag had ik vernomen of het economisch interessant is om mijn zolder te isoleren.
Wij hebben 2 volledige verdiepingen, op de bovenverdieping zit er 12-15cm isolatie (glaswol) in het valse plafond. De zolder hierboven is 130m2 groot en de totaal te isoleren dakoppervlakte is ongeveer 180m2 (vrij stijl dak).

Indien ik zou isoleren, mag ik dan 12cm spijkerflens tussen de dakbalken steken, deze volledig luchtdicht afwerken, en er vervolgens nogmaals 20cm tegenplaatsen en deze dan ook luchtdicht afwerken met dampscherm en gyproc platen ?
Wegens een vrij rare constructie van mijn dak is dit de enige manier om boven de 12cm isolatie te komen.

Kan het dampscherm tussen 2 lagen isolatie voor problemen zorgen ?

Alvast bedankt voor de info.

Bob

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
28/12/2005 - 18:50

Bob,

als je de zolder niet (of enkel als stapelruimte) gebruikt kan het economische zijn op de zoldervloer isolatie te leggen. Balkes van ongeveer 16 hoog op je zolder vloer en daartussen isolatie (geen spijkerflens dekens). Samen met de isolatie in het vals plafond moet dit genoeg zijn. Als je ook nog zorgt dat de toegang tot de zolder geïsolleerd is, dan zit je goed.
Mogelijk probleem is wel dat je eigenlijk onder je zoldervloer een dampscherm zou moeten plaatsen. Controleer daarom toch eens of de huidige isolatie in je vals plafond goed droog is.
Als je dak wil doen, geen spijkflensen gebruiken. Gewoon grote rollen isolatie kopen, deze op de juiste breedte afsnijen en je spanten isoleren.
Nadien kan je nog dikker gaan isoleren.
Als al je isolatie is geplaatst dan zet je het dampscherm.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.