isolatie van plaat onder de ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie van plaat onder de ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van timbre
12/01/2013 - 12:22

Hallo, Als absolute bouwleek (qua uitvoeren en terminologie), zit ik met volgend geval: Appartement op gelijkvloers; 3 grote ramen die stoppen op ongeveer 1,20cm boven de grond. Daaronder bevindt zich een soort zeer dunne 'polyesterplaat'. Als gevolg van die plaat is enorm veel geluid hoorbaar, zelfs voetgangers. Tevens is de binnenzijde van deze plaat altijd enorm koud, waardoor mijn ruimtes veel warmteverlies lijden (denk ik, want zelfs met radiator op volle toeren is het aanzienlijk frisser in de slaapkamer, wat een kleinere ruimte is dan de living). Voor die 3 platen: 1 in de slaapkamer, 2 in de living, staat er telkens een radiator. Ik maakte reeds gebruikt van radiatorfolie. Ik plaatste een foto in bijlage ter verduidelijking van deze (op de foto groene) platen. Zijn er zaken die ik zou kunnen veranderen/aanpassen zodat ik zowel qua geluidshinder en energieverlies verbeter? Alvast bedankt! Mvg

5 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
13/01/2013 - 15:23

Als je dat wil verbeteren zal je die plaat er moeten uit halen en vervangen door een dikkere of langs binnen extra isolatie tegen plaatsen. Veel anders zit er niet op vrees ik.

afbeelding van AntonLaenen
13/01/2013 - 21:16

Ik zou er langs binnen glaswol (thermische en akoestische isolatie) insteken en dit langs binnen afwerken met een dun (houten?) plaatje. Het plaatje aan de binnenzijde kan je schilderen in de kleur van de raamprofielen of een andere kleur naar keuze. 

Je kan dan misschien ook een extra laagje radiatorfolie aan de binnenzijde plaatsen, zo heb je een extra weerkaatsende laag. Of deze efficiënt zal zijn kan ik u niet zeggen want heb hiermee geen ervaring.

afbeelding van Hans Delannoye
13/01/2013 - 21:24

langs de binnenkant van de isolatie zeker zorgen voor en goed dampscherm alvorens je de afwerking aanbrengt!

afbeelding van timbre
14/01/2013 - 16:57

ik merkte op dat de bijlage niet was bijgevoegd. Ondertussen is de foto zichtbaar.

Alvast bedankt voor de tips!

Misschien moeilijk in te schatten op de foto maar weet iemand hoe deze platen genoemd worden?

afbeelding van bertvdg
15/01/2013 - 04:11

Dit zijn een soort sandwich panelen die in het raamprofiel gestoken worden. In plaats van glas zit daar zo'n paneel, langs de 2 kanten zit er de afwerking van de ramen (hout, PVC, alu,..) of is het kan ook een soort volkernplaat zijn. Daartussen zit dan een PUR plaat verlijmt ofzo,...gezien dit op de plaats zit van het glas zal dit inderdaad niet al te dik zijn waardoor lawaai er vlot door kan en de isolatiewaarde ook niet al te best wegens de geringe dikte.

 

Ik zou die plaat er uit halen en proberen te vervangen door een dikkere maar je gaat dat nog proper moeten kunnen inwerken onder het raam, om dat zelf te doen zal het niet simpel zijn. Het onderste gedeelte van het raam kan je ook gewoon uitdikken en opnieuw afwerken met een Trespa, erboven steek je dan een aluminium venstertablet.

 

Eventueel eens een ramenplaatser (of meerdere) laten komen om te zien wat zij hier mee kunnen doen.

 

Langs binnen ga je er ook wel weg mee kunnen als je zorgt dat je alles goed afplakt want anders zou je condens kunnen krijgen tussen de plaat en de nieuwe isolatie die je er tegen gezet hebt. Hoogst waarschijnlijk ga je dan ook de radiator moeten wegnemen om er deftig aan te kunnen.

 

Je gaat ook moeten opletten met het uitzicht en dergelijke want je zit in een appartementsgebouw en dan mag je niet altijd werken aan de buitenkant doen zonder toestemming van de mede-eigenaars enzo...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.