isolatie topgevel | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie topgevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eline-2
20/08/2005 - 11:25

hallo!

we hebben net een halfopenhuis gekocht (1930) en zouden de zolder ervan graag inrichten als slaapkamer.
de grondopp is 8x7m en de nokhoogte ong 4m, er liggen kleipannen en er is een menuiserite onderdak, het dakgebinte bestaat uit kepers 6x6 en 2 gordingen van 15, dat denken we volledig uit te vullen met vlas of houtwol.

maar het probleem is de vrijstaande zijgevel, die bestaat uit een dubbele baksteen en heeft last van vocht, er is een horizontale barst ter hoogte vd dakgoot over de volledige lengte, daarrond wordt het voelbaar vochtig als het regent, maar de hele muur toont vochtplekken (geen schimmel) en het lijkt alsof het metselwerk het dak nt meer raakt, je kan in ieder geval hier en daar de lucht erdoor zien, plus het lijkt alsof de bakstenen verweerd zijn, hier en daar afgeschilferd aan de buitenkant in tegenstelling tot dezelfde stenen op de verdieping eronder.
er zit een gele zandspecie tss de stenen die allicht zijn beste tijd gehad heeft..je kan hier en daar zo de cement uit de voegen prutsen aan de buitenkant.
een helft van het dak is onlangs vernieuwd en daar zijn nu van die hoekpannen, de voorkant heeft nog gn pannen die over de rand komen..

hoe kunnen we nu best dat stuk gevel isoleren..ik vermoed dat de muur nt genoeg sterkte heeft om er een houten structuur aan te hangen en langs binnen isoleren is denk ik niet ideaal als die muur geregeld nat wordt..
is stukje bij beetje hervoegen een oplossing ? moeten er aan de voorkant ook van die hoekpannen ?

we zouden liefst aan de binnenkant isoleren owv esthetische en financiele redenen..alvast bedankt voor de reacte !

evelien

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.