isolatie schoorsteen | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie schoorsteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van john-13
30/04/2007 - 20:37

hallo,

ik zit met de vraag welke isolatie het beste is voor een schouw te isoleren die bestaat uit Keramische schoorsteen potten van 20x20. deze zal gebruikt worden voor hout, steenkool of pellets te stoken. hoe dik moet deze zijn om deze grote koudebrug te beperken. is het wel mogelijk om een houtkachel te gebruiken isw met balans ventilatie.

alvast bedankt, groetjes

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bart-105
02/05/2007 - 21:32

dag john
zijn de potten al gemetst
uit werkervaring heb ik gemerkt dat de keramische potten vaak kapot springen
ik hoop voor jou dat je dit nog kan veranderen
als ze goed rondom zijn ingemetst is het zo geen probleem dan kunnen ze niet openkomen maar zoals ik lees is dit bij jou het geval niet

je moet maar iets laten weten
groetjes bart

afbeelding van john-13
04/05/2007 - 21:40

beste bart,

nee die potton zijn nog niet ingemetst, dus kan nog alles veranderen alleen de eerste is pot is mee ingestort met de dallen op de eerste verdieping. enkele aannemers hebben mij verteld dat deze potten gewoon gestapelt worden omdat ze voorzien zijn van een lip zodat er geen condensatiewater buiten de pot kan komen. is er mss een beter soort schoorsteen dan, omdat inox nogal kostelijk is niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.