isolatie rond schuifraam | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie rond schuifraam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mathias-3
10/11/2005 - 13:20

Hallo,

Weeral enkele vraagjes van een verbouwer:)

1) Mijn achtergevel is 6m breed en 3m hoog, daarin komt een schuifraam van 4,8m op 2,5m dus langs de zijkanten heb ik links en rechts telkens 60cm over en boven het raam 50cm.

Het schuifraam: in hout, glas k=1,1. Volgens de ingenieur is 5cm isolatie in de spouw van het overblijvend stukje muur voldoende omdat dit al een k-waarde heeft van 0,4 en dit zowiezo al een heel stuk beter isoleert dan het raam zelf.

2) Vandaag de offerte gekregen voor mijn plat dak.
Opbouw van binnen naar buiten: Houten balken - osb platen tand en groef - dampscherm - isolatieplaten - dampscherm - waterdicht membraan.

Dat tweede dampscherm net onder het waterdicht membraan is dat wel nodig?

Mvg,

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wout-4
10/11/2005 - 14:27

Matthias,

1) waarom niet zo goed mogelijk isoleren ? Wat geldt voor een stukje muur van 60 cm geldt eveneens voor je andere muren hoor. Maar het is wel waar dat het effect van dikker isoleren minder voelbaar gaat zijn omdat het een kleine oppervlakte beslaat. Maar of dat een goed argument is ?

Een schuifdeur is wel moeilijk luchtdicht te krijgen, wij hebben om die reden geopteerd voor twee vaste zijvleugels en twee grote volledig openklappende draaikip-vleugels.

2) Neen, lijkt me overbodig

Wout

afbeelding van guido-13
10/11/2005 - 17:00

steek gewoon de spouw vol met glas- of rotswol overisoleren op zo een kleine oppervlakte doe je niet, en wat is de meerprijs, volgens mij te verwaarlozen in vergelijking met de andere kosten, maar doe het goed

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.