isolatie rond ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie rond ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erika-4
16/12/2006 - 21:16

Er werden onlangs ramen en deuren CS 77 van het merk Reynaers in onze nieuwbouw geplaatst. Groot was echter onze verwondering wanneer we de afwerking van de isolatie rondom zagen. Er was rotswol rond geplaatst, maar op vele plaatsen kan je gewoon los door zien. De aannemer wil niet met PUR-schuim werken, omdat de ramen te veel werken door de temperatuur. Iemand anders zei ons dat rotswol af te raden is, omdat dit vocht zou opslorpen. In onze spouw zit 10 cm rostwol isolatie, kan iemand ons raad geven aub?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van piet-3
17/12/2006 - 07:26

Mijn ramen (ook CS77 van reynaers) werden door de plaatsers wel opgespoten met PUR, wat ik daarna voor een deel heb weggesneden om dan bijkomend op te vullen met rotswol. Lukte goed. Wel bvb delta platen nemen en die in repen snijden en er tussen proppen (eerst 1 kant zo ver mogelijk induwen en daarna de andere kant erbij proppen. Dan zit de rotswol goed vast en zijn er geen spleten meer. je kan deze dan gelijksnijden met het raamkader als je bvb wil afplakken met butylband. Het afnijden lukt goed met een 'buigzaam gekarteld mes' Ik had hiervoor een broodmes uit zo'n goedkoop setje messen. Het mes buigt goed zodat je mooi tot tegen het kader kan snijden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.