Isolatie oude plankenvloer | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie oude plankenvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bo- ke
10/09/2013 - 22:03

Onlangs een oude hoeve gekocht en net vastgesteld dat onder de OSB Platen op de eerste verdieping een prachtige oude plankenvloer ligt. Deze willen we uiteraard behouden ( opschuren en oliën ) maar aangezien de B&B kamers hieronder komen dienen we zeker te isoleren(geluid). Kan er iemand raad geven hoe we dit best aanpakken zonder de houten vloeren op te breken?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
10/09/2013 - 22:42

cellulose spuiten tussen die vloerdraagbalken.

sowieso als je geen geluid, water wilt laten doorsijpelen, moet je OSB + isolatielaagje + zwevende parket erop..

afbeelding van bertvdg
11/09/2013 - 06:56

Isolatie tussen de draagbalken zal helpen tegen gewoon lawaai maar vermits uw vloer niet losgekoppeld is van de draagstructuur ga je nog steeds contactgeluid hebben van verschuiven van stoelen, meubels en voetstappen.

 

Het beste is dus zoals hier al aangegeven dat de vloer zwevend wordt geplaatst. Kan je dat niet kan je ook omgekeerd werken en de plafond eronder loskoppelen van de roostering en bijkomend isoleren. Zo kan je ook overdacht van lawaai vermijden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.