isolatie oude plankenvloer | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie oude plankenvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mikason
28/08/2007 - 18:22

Hoi,

Wij zijn een huis aan het renoveren en de vloer van de 2de en 3de verdieping zijn nog klassiekehouten vloeren, dwz kepers met daarop direct de planken !

Wij gaan de planken eraf halen en er nieuw parket op leggen !
Wat kunnen we doen om het geluid te dempen als je erop loopt en moeten we isolatie tussen de kepers leggen ?

Want als je nu boven stapt hoor je dit beneden heel goed

Alavast bedankt

5 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk-8
28/08/2007 - 21:51

Waarom de oude plankenvloer verwijderen ? Op de oude vloer kurk en dan de nieuwe plankenvloer maakt dat je de geluiden al iets minder hoort. Heb zelf wel isolatie geplaatst tussen de balken (langs onder), daarna een dampscherm langs onder en dan het nieuwe plafond. Best doe je dit 'zwevend' zodat eventuele contactgeluiden nog meer gedempt worden. Het resultaat is wel dat de temperatuur op de kamers spectaculair daalde (gelukkig maar). Succes.

afbeelding van mikason
29/08/2007 - 07:43

Hey,

de oude plankenvloer moet er volledig uit omdat ze niet meer in goede staat is en er enkel kepers moeten worden veranderd ! ook komen de kabels van de eelectriciteit hierin !

Misschien eerst isolatie tussen de kepers , daarop osb platen en daarop het parket ?

Groetjes

afbeelding van guido-13
29/08/2007 - 08:52

er bestaan in de handel van die groene geluids werende platen, die je op je osb kunt leggen, 1 cm dik dacht ik, en ook een soort moesen rollen die men onder het parket legd, en dan nog kun je tussen je balken isoleren, daar hou je de koude van boven tegen maar ook kan de warmte niet naar boven, vandaar dat bij de ander de bovenkamer temperatuur daalde.

afbeelding van dirk-8
29/08/2007 - 09:18

Als je je houten vloer direct op de osb platen legt worden contactgeluiden nog steeds makkelijk doorgegeven. Best dus iets tussen beide (liefst iets dat nog kan ademen), eventueel gewoon pannelatten leggen tussen osb en vloer. Isoleren tussen balken heb ik gedaan en kan ik ten zeerste aanraden. Heb wel een dampscherm geplaatst aan de warmste zijde (onderaan - living is beneden).

afbeelding van beaver
31/08/2007 - 10:10

Waarom kan je de oude plankenvloer niet renoveren ??? En als er eens een plank tussen zit die compleet passé, is dan koop je toch gewoon een nieuwe ??? Op die manier spaar je toch ook bomen en gooi je geen stuk geschiedenis weg. Als je parket legt (wat je recht is natuurlijk) kies dan geen spaanderplaat bedrukt met een foto hé ;-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.