isolatie in oud huis | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie in oud huis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pascal-11
01/10/2007 - 18:20

Beste Lezer,

Ik ben een oud (1932) vrijstaand huis aan het renoveren. Nu blijkt de buitenmuur een dubbelsteens muur zonder spouw of isolatie te zijn.
De vraag is eenvoudig, wat doe ik het beste (en betaalbaar, dus een extra steen aan de buitenkant is geen optie:-) )maar isoloatie folie + gyproc, of rockwol + gyproc, of .....
er is ook een oud vochtprobleem , wel opgelost maar nog sporen van te zien, dus latent aanwezig.
Ik ga vloerverwarming leggen, dus is enkel de muur is een probleem.

wie heeft ervaring, positief of negatief met oplossingen?

bedankt alvast

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wiwi
01/10/2007 - 19:08

Dag Pascal,

Ik zit in eenzelfde situatie, ook een woning van die ouderdom.
- Waar ik niet anders kon (door een muur op de perceelsscheiding) heb ik de muren aan de binnenzijde geïsoleerd met 12 a 15 cm minerale wol. Elke binnenmuur die hierop aansluit heb ik ook 1,5 a 2 m naar binnen toe geïsoleerd. De isolatie is geschrankt aangebracht in een houten regelwerk. Hiervoor heb ik een 0.2 mm dikke pe folie aangebracht en doorboringen voor schakelaars e.d. goed afgeplakt.
- Een gedeelte van de overige muren (door een BPA mocht ik niet alles zo isoleren) heb ik aan de buitenkant bekleed met 12 cm minerale wol. . De isolatie is geschrankt aangebracht in een houten regelwerk. Hiervoor heb ik een dampopen folie aangebracht (delta maxx). Vervolgens een spouw van 2 cm en dan een beschot van houten schrootjes
- In de westgevel bleek wel een spouw te zitten. Het bleek destijds gebruikelijk om de regenzijde van een spouw te voorzien. Aangezien die spouw gaat werken als een schoorsteen en al mijn inspanningen gaat teniet doen ben ik van plan om deze op te laten spuiten met PUR (heeft vooralsnog mijn voorkeur)
- De overige gevels moeten volgens BPA metselwerk of sierbepleistering zijn. Ik ben isolatieplaten en steenstrips aan het overwegen.
Groeten Wiwi

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.