Isolatie kruipruimte | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie kruipruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Morkie
21/01/2012 - 11:39

Beste forum

Onder de volledige oppervlakte van mijn woning (+- 1993) is er een kruipruimte voorzien. Vermits er in de opbouw van de vloer van het gelijkvloers enkel een zgn. "isolerende chape" is voorzien ben ik van plan die ruimte te isoleren. Het materiaal dat daarvoor gebruikt gaat worden is nog niet bepaald (voldoende leesvoer op dit forum).
De vraag waarop ik hier echter nog geen antwoord vond was of ik enkel de oppervlakte onder de verwarmde ruimtes (keuken + woonkamer) moet isoleren of de volledige vloerplaat (dus ook de inkomhall, bergplaats en garage...samen toch goed voor 60 m2).
Alvast bedankt voor het meedenken!

Groeten
Marc

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
21/01/2012 - 16:09

morkie

warmte gaat niet enkel direct naar beneden, maar zal zich ook horizontaal verspreiden.  het antwoord ligt dus voor de hand.  garage (indien niet verwarmd) zou je kunnen overwegen om enkel de eerste meter te isoleren.  of dat de moeite loont moet je zelf maar overwegen.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.