*** Isolatie kruipkelder zinvol??? *** | Ecobouwers.be

U bent hier

*** Isolatie kruipkelder zinvol??? ***

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-1
23/05/2007 - 06:44

Op ons gelijkvloers is er overal 6cm PUR gespoten. Zou het nu zinvol zijn om de welfsels in de kruipkelder te isoleren met nog eens zo'n 5cm PUR isolatieplaten? Zou dit iets opbrengen of is het zinloos omdat we geen vloerverwarming hebben?

De rest van het huis (HOB) is als volgt geisoleerd: 5cm rockfit 434 (spijtig genoeg niet meer dan dat) in de muur + ploegsteert thermoblok, dak 22cm rotswol, alu thermisch onderbroken met 1.1 glas

3 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
23/05/2007 - 08:30

Hallo David,

Als alternatief zou je kunnen beginnen met alleen die kamers extra te isoleren daar waar je stookt.(living-keuken evt badkamer).

De warmteverliezen van een vloer boven een kruipkelder zijn ongeveer de helft van een spouwmuur dus de winst is inderdaad minder.

afbeelding van david-1
27/05/2007 - 19:30

Hoe kan je de isolatieplaten het best bevestigen tegen de welfsels (gladde)?? Mechanisch met schroeven en grote sluitringen of met lijm??

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/05/2007 - 22:44
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Enkele mogelijkheden :

pur-schuim (kleeft verschrikkelijk).

Ikzelf heb echter kleefgips gebruikt om glaswol aan mijn welfsels te kleven.

Als je al 6cp gespoten PUR hebt, zou ik er toch grondig over nadenken alvorens het te doen. Het is een zware job om in je kruipruimte te werken en je zult altijd koudebruggen overhouden aan de "ondersteuningsmuren". Zeker als je een vochtige kruipruimte zou hebben...

mvg

Alain

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.