Isolatie houten vloer boven garage: kan dit gemakkelijk op deze manier? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie houten vloer boven garage: kan dit gemakkelijk op deze manier?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sarojinie
17/08/2011 - 20:07

Hallo,

Het gaat om een rijwoning;
een houten vloer tussen een woonruimte en een garage die binnen het bouwvolume valt (het kan er niet regenen) maar wel de temperatuur van buiten aanneemt (poort langs voor, open langs achter)

Een dampscherm aan de warme zijde is zeer moeilijk, want die kan niet boven de vloerafwerking gelegd worden. Andere mogelijkheid is het dampscherm tussen de balken te plooien (veel werk!). Dus toen dacht ik: ik plaats gewoon papiervlokken matten tussen de vloerbalken, rechtstreeks een damopenonderdakplaat (in de eerste plaats als afwerklaag) ertegen en klaar! Volgens mij treedt er niet zoveel vochttransport op door de vloer
1)omdat warme vochtige lucht liefst stijgt en dus door het dak verdwijnt;
2)misschien is het T verschil tussen garage en woonruimte toch minder groot doordat de garage binnen het bouwvolume valt
3) als er toch damptransport plaats vindt, kan de papiervlokkenisolatie dit als geen ander opvangen + damp kan gemakkelijk uitdampen naar buiten toe, via onderdakplaat.

Wat denken jullie? Gevaarlijk? Wel gemakkelijk en goedkoper.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van MaiaVanmanwe
22/08/2011 - 23:25

Lijkt me te kunnen.

Steeds dampopener naar buiten werken is dan het best.

Vraag me af of een eindplaat zonder dampscherm zelfs niet nog beter is. (simpelste houtwolplaat bijvoorbeeld).

Dampdiffusie gaat van warm naar koud. Eventuele condensatie kan hoogstens aan het buitenoppervlak optreden. En dan werkt de zwaartekracht nog in je voordeel. Isoleren langs onder, de koudste kant is perfect.

 

M

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.