isolatie of groendak? | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie of groendak?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van evelyn
07/09/2006 - 15:50

Wij willen het plat dak van onze keuken beter isoleren. Nu willen we tevens graag een groendak. De dakdekker zegt ons dat de opstaande rand van het dak te laag is om én een dikke isolatie én een groendak te plaatsen. Er komt namelijk een raam uit op het dak dat maar ongeveer 10 cm boven het dak begint. Een nieuw, kleiner, raam zetten zien we niet zitten.

We moeten dus kiezen tussen 5 cm isolatie en een groendak, of 10 cm isolatie zonder groendak.

10 cm isolatie isoleert waarschijnlijk beter, maar heeft niet het voordeel van de afwatering die beter gereguleerd wordt, zoals door een groendak.

Wat is de beste keuze?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van leo-6
07/09/2006 - 17:40
leo

beiden!

Je legt de 10cm isolatie. Daarna plaats je je groendak, enkel aan dat raam blijf je wat weg met je groendak. Bestaan alu profielen die het groendak afbakenen en zodoende het hoogteverschil.

Greetz
Leo

afbeelding van hans-26
07/09/2006 - 17:53

Leo,

Die alu profielen noemt een grindvanger, is speciaal voor deze toepassing gemaakt. Verkrijgbaar in lengtes van 3 meter. Is een L-profiel met uitsparingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.