isolatie en opbouw muur | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie en opbouw muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-46
31/08/2007 - 13:12

Hallo,

Volgende week hebben wij een afspraak bij onze architect.
maar nu ik al zoveel gelezen heb over passiefhuis en lage energie woningen wil ik daar ook naartoe streven, ik weet niet of de architect hier in mee is, maar ik hoop van wel.
Mijn vraag is hoe kan ik zeer goed isoleren met minerale wol, want dat heeft toch mijn voorkeur en we gaan het huis gewoon metsen, hiermee bedoel ik, geen houtskeletbouw. Dus muuropbouw is: binnenmuur (snelbouw) spouw (vol isolatie) buitenmuur (gelijmde facade). Maar nu heb ik gelezen dat voor een passiefhuis een isolatie nodig is van min. 30 cm, is dit hier mogelijk en heeft iemand hier ervaring mee?
Wij gaan alles zelf doen.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bruno-3
31/08/2007 - 20:09

Wim,

Zelf ben ik aan't bouwen op een traditionele manier zijnde: silikaatsteen gelijmd, spouw, gevelsteen. De ruwbouw van mijn rijwoning is bijna af - begin september wordt het dak erop gelegd.
In de spouw heb ik 2x12cm rotswol geschrankt gestoken. Geen probleem dus. Maar let wel op dat je de geschikte spouwhaken vindt als je tot 30cm wil isoleren. Ook moet je zeker in gedachten houden dat de muren beginnen te lijken op die van een fort: mijn buitenmuren zijn tot 50cm dik!
Als je passief wil bouwen is er ook veel meer nodig dan enkel isolatie in de muur.

groeten,
Bruno

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.