isolatie diktes | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie diktes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lander vander
24/10/2005 - 20:45

Hoi,

Ik heb een rijhuis gekocht en ben dat aan t renoveren. Nu mijn onderdak geplaatst is kan ik beginnen met isoleren. Mijn probleem is dat ik niet weet hoe dik ik moet isoleren. Ik denk van mijn dak te isoleren met 30 cm cellulose vlokken. Dit omdat mijn kepers en mijn gordingen samen 28 cm meten en ik er dan nog 2 cm bijn neem om een koude brug te mijden daar waar t hout van de gording en de keper elkaar kruisen.

Nu had ik graag geweten hoe dik ik mijn isolatie op de muur moet laten aansluiten. Eerst dacht ik dat ik dezelfde k waarde moet hebben en dus de K waarden van een volle muur van 30 cm moet weten en dat dan aftrekken van mijn 30 cm isolatie. Nu heb ik ook gehoord dat ik eigenlijk naar energie verlies moet isoleren. Warmte stijgt dus een dak moet beter geisoleerd worden.

Nu heb ik ook al iets opgevangen over 5 cm in de vloer is 10 in de muur en dan 15 in het dak. als ik dan 30 cm in het dak steek wordt het dan 20 25 30 of 7,5 15 30 cm.

Dus ik ben een beetje aan het dwalen in getallen. Het enige dat ik wil is nu dik isoleren om later als ik zover ben, alles lucht dicht afsluiten en mechaniche ventilatie te plaatsen en zo een laagenergie huis te hebben (of passief) (denk van bij verwarmen met eigen wilgen hout en daarmee dan ook mijn sanitair water op te warmen.

ik hoop dat iemand daar een zinnig antwoord op kan geven

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
24/10/2005 - 21:38

Beste,

Hopelijk heb je een geschikt onderdak gestoken voor cellulose. bv. houtvezelplaat Celit, Steico,...

Aansluiting muren: Die volle bakstenen muur kan je niet meetellen. Ideaal sluit de isolatie van het dak perfect aan op die van de muur. Isoleren doe je bij voorkeur langs buiten.

Betreft diktes in vloer en muur, zou ik toch minstens 10cm in vloer en 15cm in de muur isoleren.

Die muren isoleren zal waarschijnlijk het probleem zijn.

groeten

jeroen

afbeelding van lander vander
24/10/2005 - 23:03

Ik heb het klasieke onderdak en van buiten isoleren kan ik nie. Ik dacht om vanaf het dak langs de muur langs de plafonds door te isoleren. Ik laat een kleine spouw tussen de muur en mijn isolatie ivm vocht. Daarna laat ik mijn isolatie ook doorlopen in mijn vloer om zo een voledig schild te krijgen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.