Isolatie dak 15cm | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie dak 15cm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sven-7
24/10/2006 - 16:37

Mn dakwerker heeft voor het daktimmerwerk spanten van 15cm breed. Wat is de beste isolatie in deze maat?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van filip-4
24/10/2006 - 20:12

Ik zou het dikker laten maken want de meeste mensen op dit forum zullen dit zeker en vast te weinig dikte vinden. En terecht volgens mij.
Bij mij zijn spanten van 17cm douglas maar we gaan er nog iets op plaatsen aan de binnenkant om het dikker maken zodat we richting 30cm kunnen isoleren. Morgen komt de architect kijken hoe we dit het best aanpakken.
Ik ben van plan zelf glaswol te plaatsen nl isoconfort 35.
Mijn architect heeft weinig vertrouwen in de goede vulling van die vlokken vermits je niet kan controleren en het is trouwens vrij duur tov zelf wol te plaatsen.
Hij vertelde me eens zo'n dak met vlokken op twee kritieke plaatsen open gemaakt te hebben om zijn twijfels te bevestigen. Volgens hem zat op een plaats alles te dik op een en op een andere plaats was het niet volledig gevult.

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
24/10/2006 - 21:18

filip, daar trek ik geen conclusies uit in verband met de deugdelijkheid van de cellulose-inblaastechniek, maar wel in verband met het belang van een ervaren en deugdelijke blazer, (en da's niet noodzakelijk de goedkoopste !). vriendelijke groeten, bart humbeeck

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
24/10/2006 - 21:38

Filip,

Ik sluit mij aan bij Bart...

Ik kan daar nog aan toevoegen dat cellulose voor 30cm zeer waarschijnlijk goedkoper is dan glas of rotswol.

Mvg

Jeroen

afbeelding van xg-1
25/10/2006 - 09:57

qua isolatie zijn er wat opties en hangt af wat jou parameters zijn voor "beste" isolatie (gebruiksgemak, kostprijs, warmtedoorslag, K waarde etc...).

Flensdekens worden zowieso afgeraden wegens moeilijk kierdicht te plaatsen.

Qua onderdak, dikwijls onderschat onderdeel van de dakisolatie, zou ik zeker en vast houtvezelplaten gebruiken.
Je kan er je dak perfect winddicht mee krijgen en is al minstens 22mm isolatie op zich.

Dakwerkers kennen dit niet zo goed en doen wat cynisch maar lees de commentaren hier maar eens na. Het is gewoon de beste optie.

Verder is de kwaliteit van plaatsing van onderdak, isolatie en damprem minstens even belangrijk als de keuze van de materialen. Heel veel info op dit forum te vinden, zoek maar eens na.

Succes en groeten,
Xavier

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.