Isolatie beton | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie beton

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mathias-3
20/05/2006 - 16:53

Hallo,

Ik heb nog eens een vraagje over isolatiebeton, ik weet het, het is zeker niet ideaal maar in dit geval misschien de beste oplossing.

Ik heb 19 cm hoogte voor de opbouw van mijn vloer.
Momenteel ben ik bezig met het leggen van de buizen voor elektriciteit en sanitair.

Ik had gerekend:
4 cm rijnzandchappe om de buizen af te dekken
8 cm isomo vaste isolatieplaten
7cm vv in chappe+tegel

Nu zie ik dat doordat de buizen van de elektriciteit en water elkaar kruisen ik er niet ga geraken met 4 cm uitvulchappe.

Daarom had ik gedacht aan 5 cm isolatiebeton als uitvulling en 7 cm isomoplaten (3cm+4cm).
Bijkomend voordeel is volgens mij dat de warmwaterbuizen op de vloerplaat ook iet of wat zullen geïsoleerd zijn.

Iemand nog andere ideeën? Behalve pur spuiten of de buizen uitsnijden in de isolatieplaten want daar is het nu te laat voor.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
21/05/2006 - 21:28

Mathias,

zoals je zelf merkt is 19cm net iets te dun om goed te kunnen werken met uitvulchape, voldoende isolatie en je eigenlijke vloer. Met vv, zit je denk ik snel aan 22cm om comfortabel te kunnen werken.
het eindresultaat van de isolatiewaarde van de isolatie beton zal ergens tss de 1 en 2 cm extra isolatie zijn. Misschien net genoeg om je verlies te kompenseren.
Buiten de door jou genoemde alternatieven moet ik ook passen. Al ben ik bang dat je voor de kostprijs van de isolatiebeton, je sneller en even duur zal afzijn met het spuiten van PUR.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.