isolatie balkon en smalle hoekpunten zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie balkon en smalle hoekpunten zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-17
30/08/2005 - 14:09

Beste,

Mijn vraag gaat over het isoleren van een vreemd gemaakt balkon.
Ik weet dat er al veel topics over isoleren van zoldervloeren zijn verschenen maar heb toch een nieuw bericht gestart na (mijns inziens) de meeste antwoorden te hebben gelezen (vandaar de cellulose en 20cm). Als dit niet zo blijkt te zijn dan mag je me altijd de link aanduiden.

Het is redelijk ingewikkeld vandaar de foto.

1) Het plan is in het midden, waar ik kan staan, een houten vloerconstructie te maken met cellulosevlokken als isolatie +-20cm. Omdat ik langs deze middelste 4 m toch niet kan staan of iets zetten wil ik voor de buitenste, moeilijke stukken van het dak glaswoldekens (20 cm met alu) leggen. Er is wel natuurlijk de moeilijkheid om ze ver genoeg te kunnen doorschuiven. Mag ik de hoekpunten ook opvullen zonder problemen met vocht?

Waarom geen cellulose verder laten spuiten: ik krijg er moeilijk de houten constructie verder afgewerkt en kan er niet fatsoenlijk planken opleggen, het vochtscherm lijkt me ook problematisch (er is echt weinig plaats en ik betrouw het dak niet voor 100%). Ik weet ook niet wat het beste is voor de natuur, nog wat extra balken + osb platen + schroeven + ... of glaswoldekens.

2) De grootste vraag/probleem is hoe ik het balkon moet aanpakken (zo zijn er overigens op twee plaatsen): Ik kan er namelijk moeilijk aan, glaswol uitrollen zoals op de foto lijkt me al heel moeilijk, zeker met de zijkanten omdat het balkon niet over de hele lengte van de voorgevel loopt. Misschien kan ik het beter opvullen (agrex = zwaar?, piepschuimbolletjes = vervuilend?, cellulose = hoe vochtscherm plaatsen?) Hoe zit het dan met eventuele vochtproblemen.

Alvast bedankt!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
30/08/2005 - 17:03

Kris,

zoals de tekening gemaakt is zit je op punt A en B met een paar mogelijke koudebruggen. Bijgevoegd 2 opties om deze op te lossen. Beide zijn niet ideaal (in de zin dat de isolatie toch nog doorbroken is) en ook niet zo eenvoudig uit te voeren (zal heel wat werk in andere delen van het huis opleveren).
Voor die lage hoogtes onder het dak lijkt mij papiervlokken (laten) blazen) toch eenvoudiger dan een minerale wol uitrollen.

walter

afbeelding van walter-12
30/08/2005 - 17:04

en optie twee...

Walter

afbeelding van kris-4
31/08/2005 - 09:32

Beste walter,

bedankt voor het antwoord. Ik wil wel cellulosevlokken gebruiken maar hoe krijg ik daar fatsoenlijk een vochtscherm en hoe moet ik alles afdekken, een plastiek proberen te spannen over heel de breedte.
Op plaats A is het inderdaad goed om zoals je hebt getoond een extra isolatie onderaan aan te brengen maar op plaats B heb ik het niet goed getekend want op bepaalde plaatsen zijn er ramen van onderaan de balkonnis tot bovenaan de balkonnis.

mvg

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.