Isolatie 8 of 10 + info thermoblokken | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie 8 of 10 + info thermoblokken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geunsf
10/01/2008 - 15:37

Hey,

Wij gaan eurowall gebruiken als spouwisolatie, de enige vraag die ik hierover heb is zoals iedereen: Hoe dik?
Op mijn voorontwerp heb ik momenteel 8 cm voorzien, maar ik lees hier en op andere forums dat er al meer en meer naar 10 cm wordt overgegaan.
Ik stel mij nu dus de vraag, is er veel verschil tussen 8 of 10 cm?
Ik wil voor de isolatie zeker niet dikker gaan dan 10 cm aangezien ik anders teveel ruimte weg moet nemen in bepaalde ruimtes (daarom dus ook geen zachte platen)

Tweede vraagje: is het best om deze geschrankt te plaatsen? aangezien de eurowall platen een tand- en groef kliksysteem hebben lijkt mij dit niet echt nodig of zie ik dit fout?

Ten Derde: Ik heb voorlopig ruwe thermoblokken voorzien, ook dus voor de buitenmuur waar de isolatie tegen moet gaan komen. Is het beter om hier gladde voor te nemen of maakt dit niets uit?

Groeten, Ellen en Frank

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/01/2008 - 18:18
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dag Ellen en Frank,

Ik zal je niet onmiddellijk kunnen helpen maar ook wij zitten in hetzelfde geval als jullie.

Enkel is bij ons minder voorzien, 6 cm eurowall. Ik ben ook aan het denken voor 10cm te nemen. Het is misschien wel eens voordeliger 6 + 4 te doen, kostprijs en isolerend. Aangezien als je dit geschrankt uitvoert de naden van onder nogmaals bedekt zijn.
Ik ga dit maandag aan onze architect vragen.

Betreft de blokken, ik ga zelf niet voor de thermoblokken gaan en dit om de volgende reden.
Snelbouw blokken isolatie waarde: 0.29
Thermo blokken isolatie waarde: 0.28

Ik denk dat je dat geld dan beter in isolatie kunt steken, misschien ben ik mis en kan er iemand mij verbeteren in mijn denkwijze.

Mvg,
Roberto
Geunsf schrijft:
> Hey,
>
> Wij gaan eurowall gebruiken als spouwisolatie, de enige vraag die ik hierover heb is zoals iedereen: Hoe dik?
> Op mijn voorontwerp heb ik momenteel 8 cm voorzien, maar ik lees hier en op andere forums dat er al meer en meer naar 10 cm wordt overgegaan.
> Ik stel mij nu dus de vraag, is er veel verschil tussen 8 of 10 cm?
> Ik wil voor de isolatie zeker niet dikker gaan dan 10 cm aangezien ik anders teveel ruimte weg moet nemen in bepaalde ruimtes (daarom dus ook geen zachte platen)
>
> Tweede vraagje: is het best om deze geschrankt te plaatsen? aangezien de eurowall platen een tand- en groef kliksysteem hebben lijkt mij dit niet echt nodig of zie ik dit fout?
>
> Ten Derde: Ik heb voorlopig ruwe thermoblokken voorzien, ook dus voor de buitenmuur waar de isolatie tegen moet gaan komen. Is het beter om hier gladde voor te nemen of maakt dit niets uit?
>
> Groeten, Ellen en Frank

afbeelding van gunther deforche
11/01/2008 - 05:21

1x10cm eur*wall is ook verkrijgbaar. Mits naden goed laten aansluiten geeft dit geen slechter resultaat dan 2x5cm of andere opbouw. Zolang alles maar goed aansluit (ik heb Tec7 gebruikt om de boel toe te houden).

De thermoblok geeft als voordeel enorm stevig en drukvast te zijn. Smijt maar eens 1 thermoblok snelbouwer op enkele porotherm snelbouwers of omgekeerd ...

Meestal neem je thermoblokken die langs de binnenkant ruw zijn (voor hechting pleisterwerk) en langs de buitenkant de niet ruwe kant: de kant die op de rooster lag tijdens het bakproces en waar je de rooster nog in ziet, hoeft niet per se glad te zijn. Vraag aan de aannemer om langs de kant van de spouwmuur de muur recht op te trekken (stenen zijn nooit 100% gelijk) zodat de isolatie mooi kan aansluiten. De binnenkant is dan niet 100% effen maar dat wordt dan weggewerkt tijdens de pleisterwerken.

Succes.

afbeelding van geunsf
11/01/2008 - 10:06

Gunther,

Eerst en vooral al bedankt voor je info.

Heb je de naden tussen de platen dan ingespoten met Tec7 of wat bedoel je?

Groeten,
Frank

afbeelding van jailwalker-1
14/01/2008 - 10:08

Inderdaad.

Groeten,
G.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.