isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nancy D
24/11/2012 - 20:04

Ik heb mijn zolder geisoleerd met een laag vlas van 10 cm tegen het Celit onderdak en daarboven 2 lagen van 8 cm Steicoflex. Daarop is dan het damprem en de gyproc geplaatst. Nu is het zo dat ik enkele platen Steicoflex te kort had. De aannemer had er nog enkele liggen die ik dan gebruikt heb. Die lagen echter buiten onder een afdak en waren naar mijn gevoel vochtig. Ik heb er 3 repen van ongeveer 2m op 35cm van gebruikt. 1 ervan zit bovenop een reep Steico en dus net onder de damprem en de andere 2 bovenop de laag vlas die tegen het onderdak zit. Ik vraag me af of dit vanzelf zal uitdrogen door het ademend karakter van de isolatie en het onderdak of zou ik die er eigenlijk moeten uithalen?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
24/11/2012 - 21:47

Goed is dat natuurlijk nooit maar ik veronderstel dat het water er al niet meer uit droop als je het gebruikte? De isolatie zal wel uitdrogen, uw constructie is dampopen. Ik zou me er niet teveel zorgen over maken.

afbeelding van Nancy D
24/11/2012 - 22:41

Neenee, het water droop er niet af :) maar het voelde wel wat zwaarder aan en zag wat donkerder van het vocht. Zeker als ik het nu vergelijk met de rest vd platen die nu gedroogd in mijn garage liggen. Ik had handschoenen aan toen ik ermee bezig was en wilde het karwei gewoon af hebben. Stom natuurlijk.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.