ISOFLOC is nat geworden tijdens opbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

ISOFLOC is nat geworden tijdens opbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van annelies
25/02/2007 - 07:00

Wij zijn momenteel bezig met de renovatie van een rijwonig.
En het loopt niet van een leien dakje.
De achterbouw is een houtbouw en muren zijn geisoleerd met ISOFLOC. Door verschillende omstandigheden is deze ISOFLOC verschillende malen kletsnat geworden. Een bepaald stuk staak al 2 maand nat. We herkennen dat de isofloc nat is geworden doordat het damprem (Pro Clima) op verschillende plaatsen regelmatig donkere vochtige plaatsen vertoond.
Graag advies hierover

Annelies

2 Reacties

Reacties

Annelies,

Ik stel voor om eens contact op te nemen met uw plaatser van de isofloc.
Of bel, mail even naar www.isolatiewinkel.be of de invoerder, www.isoproc.be .
Maar als allereerste even de oorzaak zoeken van het nat worden natuurlijk.

Laat iets weten hoe dit afgelopen is.

Groeten,

Lucien

afbeelding van bert-54
27/02/2007 - 08:26

Annelies,

inderdaad is het belangrijk eerst de vochtbron te vinden en te vermijden dat het probleem zich in de toekomst nog kan voordoen.

De graad van vochtigheid kan je eenvoudig vaststellen door een opening te maken in de damprem. Voelen de vlokken nagenoeg droog aan is er niets ergs aan de hand en kunnen ze uitdrogen.

Voelen ze wel vrij vochtig aan is het aan te bevelen ze te vervangen.

De vlokken zelf kunnen door hun bescherming met boorzout en -zuur enkel gaan schimmelen wanneer er water doorheen spoelt en op zijn weg de twee beschermende stoffen meeneemt. Dit gebeurt pas wanneer de vlokken kletsnat zijn.

Voortgaande op de foto's zou het kunnen dat het vooral de damprem is die nat is geworden en zou het binnen in de compartimenten best kunnen meevallen. Maar controleren is de boodschap.

Vriendelijke groeten,
Paul Eykens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.