isofloc als muurisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

isofloc als muurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tommy
10/05/2005 - 16:10

zit al hele namiddag tevergeefs te zoeken !!!
Kan er iemand advies geven over de isolatie bij het plaatsen van gipsplaten en metalstud tegen volle buitenmuren (30cm)? Isofloc inspuiten? De muren zijn geinjecteerd tegen opstijgend vocht maar indien niet voldoende waterdicht, geeft dit problemen voor de vlokken ? Is er een dampscherm/rem nodig ? Dus, hoe verder de metalstud van de muur geplaatst wordt, hoe dikker de isolatie mogelijk wordt ? Heeft iemand enig idee wat dat inspuiten kost ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van joachimdero
20/01/2006 - 12:10

Ik ga mijn buitenmuren langs de buitenzijde isoleren. Voorlopig (bouwvergunning) wordt er een houten gevel geplaatst voor de huidige muren door middel van een skelet op de muren te bouwen. Er zal 15-18 cm plaats voorzien zijn voor isolatie. Momenteel zal deze uitgevoerd worden met rotswol.
Is het mogelijk om ipv rotswol, isofloc te gebruiken? Wat zijn voor- nadelen: isolatiekwaliteit, werkuren, kostprijs,...

dank u

afbeelding van joachimdero
24/01/2006 - 08:45

Zijn er personen die uitgezocht hebben wat de voor- en nadelen van beide isolatiematerialen in muren zijn?

afbeelding van joachimdero
27/01/2006 - 19:22

Niemand die info heeft?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.