Interactie vloer/plafond | Ecobouwers.be

U bent hier

Interactie vloer/plafond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Pascal5000
22/03/2015 - 22:55

Hallo

wij zijn onze woning aan het verbouwen. Op het gelijkvloers werden er gyprocplafonds bevestigd op de balken tussen gelijkvloers en eerste verdieping.  Op de eerste verdieping hebben we nu osb bevestigd , aangezien er een hoogteverschil was zijn er latten aangebracht op de balken om een gelijk vlak te hebben. De osb werd vastgevezen in de latten en niet in de balken. ( 1 vijs per balk in het midden van de plaat  ). Als er iemand boven stapt zie je de gyprocplaten trillen, een luster die op het gelijkvloers hangt schudt ook hevig. Zou het voldoende zijn nog extra vijzen aan te brengen om dit te verhelpen ,om gaan we beter voor een andere oplossing ? Mvg

3 Reacties

Reacties

afbeelding van charel
23/03/2015 - 08:48

Ik vrees dat dat niets gaat helpen.

Hoogstwaarschijnlijk zijn de balken iets te licht, waardoor ze bij belasting telkens wat doorbuigen. Wil je hier echt van af dan zal er niet veel anders opzitten dan die balkenconstruktie te verstevigen. Dat kan je langs onder doen na verwijdering van het plafond of langs boven na het verwijderen van de vloer.

afbeelding van brother paul
23/03/2015 - 10:22

balken moeten bvb 20cm dik zijn op maximaal 4meter, (er bestaan daar tabellen van ik zeg nu iets uit het hoofd) en als ze 'ondergedimmensioneerd zijn (te lang of te weinig dik) dan trilt gans de boel. Dus ofwel moet je daar op de zijkant van al die balken extra balken op vijzen ofwel laat je het voor wat het is. (de charme van een oud huis)

Een alterantief is dit...

http://reppel.nl/nl/lewis-zwaluwstaartplaten/montage

en in dit document zie je de specificaties

http://reppel.nl/static/files/nl/lewis/constructieve-eigenschappen.pdf

vb een balk van 20cm dik 10cm breed is maximaal 4 meter overspanning

 

Wat ze ook kunnen doen is STEMPELEN.

dat is dan gewoon verstevigen door 'gekuiste balkjes tussen de balken  te plaatsen'

nog een alternatief is een stalen poutrel monteren onder die balken in de kamer eronder, dat maakt de overspanning kleiner en dus minder wiebel...

afbeelding van Toon Demuynck
25/03/2015 - 08:18

Afhankelijk van de afmetingen van je ruimte kan je je gyproc plafond aan de muren bevestigen ipv aan de plafondbalken. Dan zal je gyproc ook niet meer mee bewegen met je plafond.

gr, toon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.