Installateur vloerverwarming regio A'pen-kempen | Ecobouwers.be

U bent hier

Installateur vloerverwarming regio A'pen-kempen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kempisch bouwerke
21/08/2006 - 09:04

Hallo,

De installateurs van VV waar ik onlangs mee gesproken heb, houden geen van alle rekening met de K-waarde van de woning, ze gaan gewoon uit van de standaard isolatie. Nu ging ik juist naar hen toe, om te weten te komen of we voldoende geïsoleerd hebben om met alleen VV toe te komen (en geen extra radiatoren nodig te hebben). Kent er iemand een installateur die wel rekening houdt met het feit of de woning een K-waarde heeft van 45 of van 35 (bv)?

bedankt voor de info!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van kempisch bouwerke
22/08/2006 - 09:39

Kan niemand me hierbij helpen? Ik lees vaak dat het belangrijk is dat er een correcte berekening gebeurt, maar de installateurs die ik contacteer, houden geen rekening met de warmteverliezen. Me dunkt dat er op die manier nooit 'op maat' geleverd kan worden. Uitleg hierbij is dat ze steeds een 'reserve' rekenen, maar het lijkt me wat bizar dat voor een K35-woning, gerekend wordt met de reserve voor een K45-woning.

Installateur mag ook wat verder weg liggen...

afbeelding van jan-104
22/08/2006 - 16:53
Jan

Eigenlijk is het niet de installateur die dat moet berekenen maar uw architect ... als je er ene hebt natuurlijk.
Indien uw architect het niet zelf wilt/kan doen vraag hem naar een ingenieur die IN DETAIL (dus op zijn minst per kamer!) alle verliezen in kaart brengt aan de hand van alle geweten parameter (oa huis-orientatie, oppervlakte en type beglazing, spouwisolatie, soort snelbouw, al dan niet een ventilatiesysteem)

DAN pas krijg je een goed beeld en je moet durven vertrouwen op dit cijfermateriaal.
Met deze gegevens stap je naar een installateur die zijn ding moet doen aan de hand van UW dossier.
Als hij "het niet durft omdat het zo'n "klein" keteltje zou kunnen zijn" zoek je best een andere...

In ons geval volstaat vb een 13kW keteltje ruimschoots ... menig installateur trekt 0-0 zo'n ogen ;-) en sommige zeggen "ge krijgt uw kot nooit warm!"

NO WAY dat een installateur de tijd er gaat insteken om in detail alles door te rekenen! In uw geval voor offerte kost tijd zekers geld!

Jan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.